Monday, 29 September 2014 12:25

PLATENYTT: Christianialiv – ny Pure Audio Blu-ray fra 2L.

Written by

2L utgir ny Pure Audio Blu-ray med musikk fremført av The Staff Band of the Norwegian Armed Forces, eller Forsvarets Stabsmusikkorps som det heter på norsk.

Christianialiv er en utgivelse med musikk fra den norske “Gullalderen” i slutten av det 19. århundre, med musikk komponert av Johan Svendsen, Adolf Hansen, Ole Olsen og Alfred Evensen.

Dette er en av mange utgivelser fra 2L som er innspilt i Jar Kirke, og det er særlig korpsinnspillinger som har en tendens til å være innspilt her. Utgivelsen er ellers en dobbel disk utgivelse, med både en Blu-ray skive og en SACD. Det er overflødig å nevne at både Blu-ray og SACD kommer i både stereo- og multikanals spor. Total spilletid overstiger for øvrig maksimal spilletid for CD. Derfor er to av sporene på Blu-ray platen utelatt på SACD-skiven.

Det illustrerte skjemaet for orkester- og mikrofon avslører en litt konservativ geometri i forhold sett i 2L-målestokk, siden orkesteret knapt fyller halvsirkelen. Vurdert i vanlige termer er det derimot en ganske offensiv miks.

Utgivelse satt til oktober 2014.

Les mer hos 2L

 

 

Read 10280 times Last modified on Sunday, 05 October 2014 18:11
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.