Monday, 01 December 2014 12:45

PLATENYTT: Engegårdkvartetten – ny Pure Audio Blu-ray / SACD fra 2L

Written by

2L utgir en ny multikanalsutgivelse med Engegårdkvartetten. Den kommer denne gang som kombinert SACD og Pure Audio Blu-ray.

 

Engegårdkvartetten har tre utgivelser fra før på 2L, men den gang som rene multikanals SACD. Vi kjenner også Engegårdkvartetten fra en utsøkt CD sammen med Susanne Lundeng sin CD På Vei Ut, utgitt på KKV, og som vi anmeldte her.

Men her er det altså ren klassisk musikk og samtidsmusikk. Et varemerke for Engegårdkvartetten sine utgivelser er at de normalt spenner over et stort tidspekter hva angår komposisjoner. Det er i høyeste grad tilfelle også på denne utgivelsen, hvor de fire komponistene spenner over fire århundrer.

Haydn har vært representert på flere tidligere utgivelser med Engegårdkvartetten, og her er det Strykerkvartett opus 76, nr. 3 som blir innspilt. Nr 5 i samme opus var innspilt på utgivelsen Haydn Solberg Grieg. Vi har ellers anmeldt hele opus 76 i en utgivelse med Euryn Quartet på Blu-ray Audio, utgitt av TACET.

I tillegg til Schubert og Britten er den unge norske komponisten Maja Solveig Kjelstrup Ratkje en veldig spennende komponist, og her er det et bestillingsverk fra Engegårdkvartetten. Dette verket kom til å bli preget av hendelsene den 22.juli 2011 da hun jobbet med komposisjonen.

Utgivelsen Franz Schubert — Maja Ratkje — Benjamin Britten — Joseph Haydn ble i likhet med mange andre utgiverlser fra 2L innspilt i Jark Kirke, denne gang november 2014. Det forhindrer ikke at utgivelsen kommer i desember.

Les mer hos 2L.

 

 

Read 10832 times Last modified on Sunday, 20 September 2020 21:41
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.