Friday, 06 March 2015 14:47

PLATENYTT: Raffi Besalyan – The Return. Ny Pure Audio Blu-ray fra Sono Luminus.

Written by

Det amerikanske plateselskapet Sono Luminus utgir ny multikanals Pure Audio Blu-ray. Den Armensk-fodte amerikanske pianisten Raffi Besalyan oppsøker verker av sine tidligere landsmenn Sergei Rachmaninov og Arno Babajanian i utgivelsen The Return.

 

Rafii Besalyan var født i den tidligere Sovjetiske republikken Armenia, øst for Tyrkia. I denne andre soloutgivelsen vendes blikket tilbake til Russiske og Armenske komponister.

Sergei Rachmaninoff er selvfølgelig den mest kjente av disse, og kanskje aller mest er han kjent for sin klavermusikk, med de fire pianokonsertene og Corelli-variasjonene i spissen. På The Return er det nettopp Variations on a Theme of Corelli, sammen med Preludes og Etudes av Racmaniniff som er innspilt.

Rachmaninoff sin B-moll Prelude er inspirert av maleren Arnold Böcklin sitt bilde The Return, noe som avspeiles i navnet på dette albumet.

Arnold Böcklin sitt bilde The Return

Enda mer spennende er det at Raffi Besalyan har spilt inn fire arbeider av sin landsmann Arno Babajanian. Her er det spor både av Armensk og Russisk musikk, og ellers referanser til både Chopin og Rachmaninoff.

The Return utgis som multikanals Pure Audio Blu-ray på det Grammy-nominerte plateselskapet Sono Luminus. Det er som sedvanlig fra dette plateselskapet en to-disk utgivelse, der det i tillegg til standard CD-plate er en Blu-Ray med 5.1- og 7.1 multikanal i tillegg til stereo HighRes. Det er også mulig å laste ned filer via mShuttle.

Utgivelsesdato er satt til 31. mars 2015.

 

Les mer hos Sono Luminus.

Les Pressemelding fra plateselskapet her.

 

 

Read 9590 times Last modified on Saturday, 19 September 2020 16:28
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.