Friday, 06 November 2015 00:00

Første Blu-ray Audio med Dolby Atmos lansert

Written by

 

King's College Choir i Cambridge er først ute i verden med å lansere en Blu-ray Audio med Dolby Atmos. Utgivelsen er en dual-disc, med både CD/SACD og Blu-ray.

 

 

 

Det så en stund ut til at 2L skulle bli det første plateselskapet til å lansere en ren lydutgivelse med Dolby Atmos. 2L har vært en pioneer innen 3D-lyd, og utga musikkinnspillinger med Auro-3D lenge før noen andre plateselskap. Men 2L har holdt seg til dette formatet, og det har nå banet vei for at King's College Choir i Cambridge nå er det første til å utgi Blu-ray  med lydspor i Dolby Atmos.

Utgivelsen er ellers en dual-disc utgivelse etter samme mal som det vi har sett utstrakt bruk av hos 2L. Det innebærer at den ene platen er en Hybrid SACD, der CD-sporet er supplert med DSD i både stereo og multikanal. Det mest spennende og nyskapende i denne sammenhengen er Blu-ray plata, som altså blant annet inneholder et spor med 3D-formatet Dolby Atmos.

 

Foto: Karl Erik Sylthe

Musikken på denne utgivelsen er av den Venetianske renessansekomponisten Giovannoi Gabrieli, og innspillingen er foretatt i det høyt profilerte King`s college i Cambridge.

På videoen nedenfor kan du oppleve en smakebit fra det innspilte materialet.

 

 

Les mer hos King`s college.


Read 7482 times Last modified on Friday, 06 November 2015 12:23
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no