Friday, 18 September 2020 18:55

DHT-416 – ny 2.1 lydplanke med HEOS fra Denon

Written by

Denon lanserer ny lydplanke. DHS-416 har strømmemotoren HEOS, og leveres med trådløs subwoofer.

Denon har en etter hvert rikholdig serie med lydplanker i DHT-serien. Nykommeren  DHT-S416 plasserer seg midt i denne familien med lydplanker, en serie der bare minstemann DHT-S216 må greie seg med integrerte bassgjengivere. Også den nest minste modellen DHT-S316 leveres med en trådløs subwoofer, og er en modell som har ganske like dimensjoner som dagens nykommer DHT-S416, med en bredde på 90 cm.

HEOS

Men der DHT-S416 stikker av fra den mindre modellen er i strømmeegenskapene. For S416 har en fullblods HEOS-motor innabords. Det innebærer at den er kompatibel med Omtrent alt du kan ønske deg av strømmtjenere. I hvert fall med mindre du ønsker deg Apple Music. Nettradio får du også med, og multiromsegenskaper og en egen App for iOS og Android. Google Chromecast står også på utstyrslista, og utvider fleksibiliteten til denne lydplanken. Og så kan du spille direkte fra en mobil enhet via Bluetooth

Lydsystem

Dette er altså et 2.1-system med ekstern trådløs subwoofer. Innabords i lydplanken befinner det seg 4 høyttalere, to for hver kanal.

I motsetning til de større lydplankene i serien har Denon DHT-S416 droppet støtte for Dolby Atmos. Dolby Digital 5.1-dekoding er derimot på plass i denne planken som kan få signalene fra TVen via HDMI-ARC.

Vi kjenner ikke prisen i Norge på Denon DHT-S416, men det er all grunn til å forvente at den vil ligge et sted mellom 3 og 4 tusenlapper.

Denon importeres til Norge av Hi-Fi klubben

Les mer om DHT-S416 hos Denon

Last modified on Friday, 18 September 2020 19:23
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.