Saturday, 28 September 2019 08:43

PM7000N – ny streamingforsterker fra Marantz

Written by

Marantz lanserer ny integrert forsterker i mellomklassen. Og den kan langt mer enn å forsterke signalet.

Marantz har lang fartstid med å produsere integrerte forsterkere i mellomklassen, og PM7000N erstatter PM7000, som er en ren forsterker. Men med den nye PM7000N har de tatt et helt nytt steg Det er første gang Marantz lager en integrert stereo nettverksforsterker som samtidig er en fullblods streamer, i hvert fall hvis vi ser bort fra stereo AV-receiveren NR1200, som vi skrev om tidligere i sommer.

 

Analog forsterker

PM7000N har et etter hvert tradisjonsrikt Marantz-design, og også forsterkerkonstruksjonen følger kjente trekk fra Marantz, med HDAM-SA3 moduler og Current Feedback forsterkning i tillegg til en ringkjernetrafo. Forsterkeren yter 60W i 8 ohm.

Det er fire analoge innganger, der den ene av disse er en phono-inngang med FET inngangstrinn for MM-pickuper. Det er også en fixed analog utgang, i tillegg til en singel subwooferutgang med tilhørende low-pass filter med stillbar delefrekvens i 20Hz-trinn mellom 40 Hz og 120 Hz.

 

 

Digital avdeling

I tillegg til de analoge inngangene er det en coax- og to optiske digitalinnganger, pluss en USB-A inngang. DACen er en AKM AK4490, som vi blant annet også finner i Onkyo sin nye flaggskipreceiver TX-RZ3400, som vi skrev om for noen uker siden. Denne DACen gjør at PM7000N støtter Waw-filer opp til 24bit/192kHz, og DSD 2.8 MHz og 5.6 MHz.

 

HEOS

Ikke overraskende er det en HEOS-motor som tar seg av streamingfunksjonaliteten i Marantz PM7000N. Det innebærer at alle de vesentlige strømmetjenestene er tilgjengelige. Også med den interessante strømmetjenesten til Amazon Music som nettopp har lansert både HighRes og musikk i Dolby Atmos vil være tilgjengelig på PM7000N når den etter hvert blir sluppet på det norske markedet. Marantz har nettopp kunngjort Amazon Music oppdatering for streamingbaserte produkter.

Som kjent gjør HEOS at PM7000N også vil være kompatibel i et multiromsoppsett sammen med en rekke produkter fra Denon og Marantz.

 

 

Vi kjenner foreløpig ikke den norske prisen, men regner med at den vil vake i grensetraktene rundt fire- og femsifrede beløp.

Les mer om PM7000N hos Marantz

 

Last modified on Sunday, 14 June 2020 11:01
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Related items