Sunday, 19 December 2021 11:03

Signa S4 – ny lydplanke fra Polk med Dolby Atmos og trådløs subwoofer.

Written by

Polk lanserer ny toppmodell i Signa-serien for lydplanker. Og med Signa S4 bekrefter Polk det som later til å være denne produsenten sitt mantra – mye for lite penger. For her tilbys både Dolby Atmos med oppoverfyrende høyttalere og en trådløs subwoofer.

Vi er for tiden i starten av testen av et komplett 5.0 oppsett fra Polk i Reserve-serien som ble lansert i vår, og som er nestkommanderende i Polk sine modellserier. Oppsettet består av tolvhøyttalerne Reserve R600, de største stativhøyttalerne R200 og senterhøyttaleren R350. Og uten å foregripe begivenhetene utviser disse høyttalerne et ganske eksepsjonelt forhold mellom lyd og pris. Så stay tuned for testen av disse.

Signa S4

For nå er det den nye lydplanken til Polk det skal handle om. I fjor sommer presenterte vi de to nye 2020-modellene av lydplanker fra denne produsenten, MagniFi 2 i toppserien og Signa S3 i budsjettserien til Polk, etter en digital pressekonferanse i regi av Achim Schulz.

Nå lanserer Polk altså en ny toppmodell i Signaserien, og her er det flere hyggelige nyheter. For det første støtter Signa S4 Dolby Atmos, og i motsetning til en del lydplanker i den heller rimelige enden av skalaen er det en ekte Atmos-enabled løsning, med oppoverfyrte Atmos-elementer for refleksjon i himling. Dette gir normalt en mer realistisk virkning enn de DSP-baserte løsningene for virtuell 3D-lyd. Signa S4 har også en løsning innabords for oppmiksing av ikke-atmosmateriale til 3D-lyd.

3.1.2 Sound Bar System

Selve lydplanket har 3 elementer for hovedlyden, i tillegg til de to 66mm elementene som vender oppover for å ivareta Atmos høydekanalene, er det et toveisoppsett for høyre og venstre kanal bestående av diskant og mellomtone, i tillegg til en fulltone senterhøyttaler.

Og så er det en hyggelig nyhet at den trådløse subwooferen er klart forbedret i forhold til løsningen som sitter i Signa S3. Den har en 6-tommer som vender ned mot gulvet.

Voice Adjust

VoiceAdjust er en Polk-spesialitet for å kalibrere lyden til å fremheve stemmer. Og Bass Adjust er en annen funksjon for å styre bassen i forhold til lyttesituason og tidspunkt på døgnet…

eARC

Lyden overføres via en eARC HDMI. Dette sikrer muligheten for 3D_lyd med full oppløsning. Denne er supplert med en optisk inngang og en 3.5mm analog inngang.

Bluetooth

Og for trådløs overføring av lyd er Signa S4 også utstyrt med Bluetooth. Det er ikke opplyst hvilken versjon det er, eller hvilke kodeker som støttes.

 

Neby HiFi er importør av Polk Audio

Les mer om Signa S4 hos Polk Audio

Last modified on Saturday, 21 May 2022 08:13
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.