Tuesday, 09 April 2024 16:08

X Diamond Signature Edition – ny raffinert toppmodell fra Estelon

Written by

 

Classics-serien til Estelon er den desidert mest omfangsrike serien, der vi finner de aller fleste modellene. Og toppmodellen i Classics-serien har nettopp fått en Signature Edition med svært begrenset opplag. Ta en titt på Estelon X Diamond Signature Edition.

Estelon X Diamond ble opprinnelig lansert for drøyt 12 år siden, og var en av de større modellene i Estelon sin høyttalerserie med særpreget design som klart skiller seg ut i mengden. Faktisk er dette toppmodellen i Classics-serien, og overgås bare av de to modellene i Flagship-serien – Extreme og Forza.

En oppgradering i form av X Diamond Mk II kom i 2021, og denne var en del av en omfattende oppgradering av hele Classics-serien- Vi skrev om den for 3-4 år siden, og du kan lese artikkelen her.

Som modellbenevnelsen avslører var dette en høyttaler som har en 1-tommers Accuton diamantdiskant som går helt opp til 60kHz, og som ifølge Estelon eliminerer alle spor av forvrengning i det hørbare området. Resten av frekvensområdet besørges av en 280mm Accuton bass med keramisk sandwitch-dome, og en 173mm Acuton med keramisk membran. Delefilteret har Mundorf resistorer og Siver Gold Oil kapasitorer og Duelund Silver Grahpite kapasitorer.

Estelon X Diamond Signature Edition

I dag har Estelon altså lansert en Signature Edition, og det overrasker neppe noen at det er en modell som er en videreutvikling av X Diamond Mk II. Og dette er en Limited Edition som det bare skal produseres 20 eksemplar av totalt, og Frode Olsen i Acoustic Tuning kan stolt fortelle at et av disse eksemplarene er øremerket til en fremtidig norsk kunde.

Mange forbedringer

X Diamond Signature Edition har en rekke forbedringer og videreutviklinger i forhold til X Diamond Mk II, og terminalene er hentet fra flaggskipmodellen Extreme Mk II, med en unikt klamplignende design.

Det er også forbedret internkabling i Signature Edition. Og også her er det hentet inspirasjon fra flaggskipmodellene Forza og Extreme Mk II, med Kubala Sosna internkabling med OptimiZ™ teknologi-arkitektur. Estelon hevder at denne innovative teknologien forbedrer gjennomsiktigheten i mellomtone og diskant, noe som skal resultere i et større lydbilde, forbedret separasjon og forbedrede mikrodetaljer og mikrodynamikk.

Avansert filterteknologi

X Diamond Signature Edition har et oppdatert filterskjema og topologi, som inkluderer Mundorf Ultra resistorer for mellomtone og diskant, og harpiksbakte spoler for bassen. Ifølge Estelon bidrar disse forbedringene til en mer transparent lyd.  

Isolasjonsføtter

Med en ambisjon om å ytterligere forbedre ytelsen til X Diamond Signature Edition er disse modellene utstyrt med Stillpoints Ultra SS V2 isolasjnsføtter. Disse komponentene sikrer ifølge produsenten konsistent lydkvalitet med ulike typer gulv, mens de skal forbedre lydbildet og bassgjengivelsen.

Utsøkt design

De av oss som har blitt litt fascinert av Estelon sitt særegne designspråk verdsetter at X Diamond Signature Edition avspeiler X Diamond Mk II sitt design, samtidig som detaljer i rustfritt stål understreker elegansen. Designet blir også ekstra elegant i den sorte perl gloss finishen. Og hvert høyttalerpanel bærer signaturen til Alfred Vassilkov.

Produsenten sine tekniske spesifikasjoner for X Diamond Signature Edition

  • Type: 3-way passive speaker, bass reflex Drivers:
  • Woofer: 280 mm (11″) Accuton, ceramic sandwich dome
  • Mid-woofer: 173 mm (7″) Accuton, ceramic membrane
  • Tweeter: 25 mm (1″) Accuton, diamond inverted dome
  • Frequency response: 22 – 60,000 Hz
  • Power Rating: 200 Watts
  • Nominal Impedance: 6 Ω (min 3.2 Ω at 22 Hz) Sensitivity: 87 dB / 2.83 V.
  • Minimal Amplifier Power: 20 Watts
  • Cabinet Material: Marble-based composite

 

Pris i Norge

Vi har fått opplyst at pris i Norge for det ene paret med X Diamond Signature Edition som er reservert til det norske markedet blir NOK 1.190.000,-

Norsk importør av Estelon er Acoustic Tuning

Les mer om X Diamond Signature Edition hos Estelon

Last modified on Wednesday, 10 April 2024 18:42
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.