Sunday, 26 March 2017 08:14

KOSS BT540i - rimelig, lett å ta med og god lyd! Featured

 

 

De siste månedene har jeg hatt Koss BT540i godt plassert på hodet fra tid til annen. Mitt inntrykk av Koss har alltid vært at de lager enkle, men samtidig veldig holdbare produkter samtidig som de klarer å pakke inn utmerket lyd for en rimelig penge. 

 

Av Ruben Dencher 

DESIGN & ERGONOMI

Koss treffer bra med svært stilrent design i svart - detaljer i børstet aluminium. Linjene er rene, ingen unødige detaljer - godt tilpasset et godt urbant liv. Ellers virker headsettet veldig solid og sammensatt av gode materialer. Det kan bøyes og slites uten å få skader. Man kan for eksempel ha det liggende løst i sekken eller vesken uten beskyttelsescoveret man får med i pakken uten at det blir ødelagt. Under min tid med 540'ene har jeg hatt det liggende i min skulderbag hele tiden, og det fungerer meget bra. Jeg liker at BT540i er lett sammenleggbare, disse er lette og tar lite plass. Lav størrelse og vekt noe som bruker hodetelefonene du kjøper - lett å glemme nå du står i butikken, eller tar sjansen og handler på nettet. Supert pluss fra KOSS!

Klokkene er rundt formet - og for eksempel ikke ovale - slik at de hviler over deler av øret ditt. Noen liker dette, andre (blant annet undertegnede) er ikke stor fan. Etter en time med lytting begynner jeg faktisk å kjenne noe press mot ørene. Materialet i øreputene får derimot et pluss; du opplever ikke særlig mye til fuktdannelse selv om temperaturen jager opp noen grader.

Headsettet har NFC, en teknologi som man sikkert får se mer av i fremtiden. Og bluetooth som fungerer veldig bra! Distansen er på et par meter og med mindre det er store hindringer i veien, som vegger og slikt, sendes musikken feilfritt. For å styre bluetoothen er høyre øreklokke utstyrt med en rekke knapper. Det er blant annet av-og-på-knappen for bluetooh, volumstyring, knapper for å skifte og pause sanger. Disse er meget godt og naturlig plassert i forhold til hvordan man instinktivt vil ta tak i klokken for å styre musikken. En god detalj av Koss der! Men, og dette er et betydelig men, knappene føles billig. Ja, både materialet, lyden som kommer når man berører dem og fornemmelsen man får. Det virker som noe du kunne kjøpt på ebay til 50,-. Det kan høres strengt ut, men jeg ville forventet av et headsett til over 1500,- at man fikk knapper som ville føltes behagelig å trykke på, og som ikke gav en høy klikkelyd hver gang man er borti dem. 

Ellers er den høyre klokken utstyrt med en mikrofon, som fungerer etter oppskriften. Den er også utstyrt med en 3,5mm jack til musikk når man foretrekker det eller er tom for strøm. Til slutt har den også en mikro-usb ladeinngang og en led-indikator som viser om headsettet er tilkoblet og når man skal pare det med en annen enhet. 

LED-Indikatoren er et eget punkt der jeg mener Koss har gjort en meget svak innsats. Den blinker konstant, 2 ganger hvert 5 sekund. Dette kan by på irritasjon for en sart sjel som undertegnede. La meg gi et eksempel. Jeg sitter i stuen for å se på film på dataen. Jeg skrur av lys og trekker for gardinene for å få det helt mørkt. Når jeg tar på headsettet blinker det blått hele tiden og det må jeg bare si at blir et såpass irritasjonsmoment for meg at filmopplevelsen blir kraftig nedgradert. Huff, huff Koss… 

Batteriet varer 8 timer mellom hver oppladning - her er konkurrentene inne i mellom bedre med 20+ timer. Det går dog ikke lange tiden før de er oppladet. På lengre flytur vil de altså potensielt ikke holde hele veien. Om du ikke kan lade den i en laptop etc.  Headsettet i fra om du har lite strøm igjen. Men dette gjøres på den måten at man plutselig får en høy skjærende tone i øret. Over the top Koss… 

 

LYD

Om jeg velger Chopin's budskap i Nocturne no.2 i E-moll, Johnny Cash sin Hurt og Ole Børud sitt Backyard Party fachineres jeg av lydbildet; oversiktlig med godt plasserte lydkilder. Og alltid en god beskrivelse av det akustiske rom. Harmonisk sett foretrekker jeg KOSS Pro4s - hvor jo du kan tune lyden alt etter valg av hodetelefonforsterker. Hvis du ser etter voldsomme bassheadset så ville jeg nok prøvd å en annen gate. Men; for en hodetelefon i denne prisklassen er lyden totalt sett svært overbevisende!

 

 

KONKLUSJON

Lydkvaliteten er veldig god og alt de tåler av bøying og tøying kan gjøre de mest klossete av oss fornøyde. Lett, liten og praktisk og få med seg. Irriterende blinking, ubehagelige i lengden, dårlig batteritid og forholdsvis simple knapper.  

Et headsett som tåler «alt», ser stilig ut med god bluetooth og NFC. Jeg hadde først og fremst kjøpt BT540i av tre grunner; svært god lyd, lett og liten og robust. Mye for pengene!

 

Pris kr. 1.590.- ink mva.

Importør Tura Scandinavia AB tlf. 22627490

 

 

Pluss

  • God bluetooth
  • NFC
  • Svært god lyd i forhold konkurrenter i tilsvarende prisklasse
  • Slitesterkt
  • Stilren design
  • Kan foldes sammen - lett og ta med seg!
  • Mikrofon

Minus

  • 8 timer drift før den må lades
  • Konstant blinkende LED-Lys

 

Ruben Dencker

Read 4888 times
Gjesteskribent

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.