søndag, 04 september 2005 23:00

Siri Svale band og Dj Strangefruit skryter av B&W

Skrevet av Stian Gårdsvoll

Fredag 2.september arrangerte Hifiklubben i Trondheim demo av B&W 800 Diamond på Classe forsterkeri. De 60 oppmøtte fikk en opplevelse av både godlyd og musikk. B&W på sin side fikk godt med skryt fra musikerne...

 

 

av Stian Gårdsvoll 5.september 2005

B&W og Hifiklubben fikk full uttelling for sitt vellykkede lanseringsstunt i Trondheim fredag 2.september. Med 60 oppmøtte med god med hvitvin og Lysholmer til å leske seg på og to vellykkede musikalske bidrag må de nok si seg godt fornøyd. For det var ikke hvem som helst som demonstrerte B&Ws flaggskip 800 Diamond.

Mange audiofile nikker nok annerkjennende når de hører navnene Siri Gellein og Bjørn Alterhaug. Journalisten Siri Gellein og musikkprofessor Bjørn Alterhaug er personene bak Siri Svale Band som med sine plater har fått en helt spesiell kultstatus blant både jazz- og lydinteresserte. Gellein og Alterhaug spilte 4 låter på Classe/B&W-oppsettet.

Etter deres 4 låter var det tid for et komplett sceneskifte. Dj Strangefruit og Jan Bang, kjent fra Petres sendinger og Nils Petter Moldværs utgivelser tok over scenen og spilte jazz/elektronika i ca tretti minutter.

Felles for de begge bandene var at de (visstnok) uoppfordret kommenteret hvor sjeldent bra lyd det var i oppsettet. "Er det til stuebruk dette, eller?" undret Alterhaug, og etter å ha fått bekreftende svar på det spurte Gellein: "Er det dyre greier dette?" - og publikum humret godt...

For dette var bra. Det er på ingen måte noe optimalt lytterom å bruke butikklokalet til Hifiklubben til konsertlokale men undertegnede synes det låt overbevisende, skikkelig dynamisk og med et meget solid fundament.

Hifiklubben har også tidligere brukt live musikk for å demonstrere hifi. Både på Hifimessen i Munchen og på Nordenlansering av Diamond-serien var det live musikk, sistnevnte var det Amund Maarud som stod for.

Oppfordringen går videre til de andre forhandlerne; hvem er neste ut til å presentere sine nye produkter som "hi-end" PA?...

Sist oppdatert : 05.09.2005 17:33:14