Saturday, 14 August 2021 12:49

Silver 7G – Monitor Audio lanserer en ny generasjon av denne tradisjonsrike mellomklasseserien.

Written by

Nei, det er ikke neste generasjon mobilnett der leverandørene har gått bananas i tellingen. Monitor Audio Silver 7G Følger stolte tradisjoner, og jeg skal ikke fornærme lytteren ved å spørre om hvor mange forutgående generasjoner det har vært i Silver-serien.

Det jeg derimot har tenkt å spørre om er hva de forbinder datoen 17. mai 2017 med. Etter å ha streifet innom nasjonaldagen og ganske korrekt tenkt at den blir litt for enkel, kan det tenkes at noen kommer på at det var den dagen da AudioQuest oppdaterte Dragonflymodellene med en oppdatering som gjorde at de ble MQA-kompatible. Men etter at du har kommet på at det sikkert er alt for kontroversielt å rippe opp i MQA i våre dager og vil påkalle deler av lesernes vrede, tipper jeg at leserne flest romsterer videre i langtidshukommelsen. Og da vil mange huske at 17. mai 2017 var da sannelig også den dagen da Monitor Audio lanserte sin sjette generasjon i Silver-serien.

Monitor Audio Silver 7G

Men nå har det altså gått drøyt fire år siden den sjette generasjonen ble lansert, og Monitor Audio har funnet tiden moden for at en ny generasjon ser dagens lys. Vi ser umiddelbart at eplet ikke har falt veldig langt fra stammen, i hvert fall når det gjelder design. Og hvorfor skulle det egentlig det? Monitor Audio har gjennom evolusjon bygget opp en rekke særtrekk som mange setter pris på siden første generasjon Silver dukket opp i 1999, og disse er det ingen grunn til å endre på bare for forandringens skyld. Designmessig ser vi klare likhetstrekk med både forrige generasjon Silver, og den ferskeste Bronze-serien som første gang ble flashet på CES i januar 2020, og som ble fullt lansert etter hvert som vårstemningen trengte seg på.

Kabinettene har fremdeles en utførelse i ekte tre-finer, eller med en malt overflate med god finish.
De malte kabinettene kan fås i matt hvit- eller sort Highgloss utførelse, eller i finer fra tre ulike treslag.
Driverne har en metallbelagt overflate med «Rigid Surface Technology II», eller RST II blant venner. Disse mellomtone-/bassdriverne har siden G4 og G5 vært en dominerende del av Silver-serien sitt design, sammen med den like karakterfulle C-CAM diskantene med gullfarget dome. Monitor Audio har etter hvert utviklet en waveguide med et tilhørende gitter i front, som også har blitt en viktig del av Silver-serien sitt utseende.

Silver 7G-Serien

Monitor Audio har tradisjon for å levere en komplett serie for både stereo og hjemmekinooppsett, og det gjelder også for Silver 7G. Serien består av:

  • Stativhøyttalerne Silver 50 7G til 8.990,- pr. par
  • Stativhøyttalerne Silver 100 7G til 11.990,- pr. par
  • Gulvhøyttalerne Silver 200 7G til 17.990,- pr. par
  • Gulvhøyttalerne Silver 300 7G til 21.990,- pr. par
  • Gulvhøyttalerne Silver 500 7G til 25.990,- pr. par
  • Senterhøyttaleren Silver 250 7G til 8.990,- pr. stk
  • Surroundhøyttalerne Silver FX 7G til 8.990,- pr. par
  • Atmos-høyttalerne Silver AMS 7G til 9.990,- pr. par
  • Subwooferen Silver W-12 6G til 15.995,- pr. stk.

 

De to stativmodellene og de tre gulvmodellene suppleres av en senterhøyttaler og de oldscool surroundhøyttalerne Silver FX 7G som kan valgfritt konfigureres som bi-pol eller di-pol. Det er også en Atmos-Enabled modell som er en videreføring av Bronze AMS som ble lansert i fjor. Disse kan både benyttes som en himlingsreflekterende Atmos-enabled høyttaler med dimensjoner tilpasset å plasseres på toppen av Silver 300 7G. Men de kan også benyttes som direkte høydehøyttalere med høy veggmontering.

En subwoofer er også videreført fra 6G-serien. Silver W-12 6G har som modellbenevnelsen mer enn antyder en 12-tommers long-throw, som blir drevet av en 500 watts forsterker.

Monitor Audio forhandles i Norge av Soundgarden

Les mer om den nye Silver 7G-serien hos Monitor Audio

Last modified on Saturday, 14 August 2021 13:07
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.