lørdag, 26 november 2005 23:00

Audiovector Mi3 Avantgarde - follow-up

Etter snart et halvt år i bruk er det på tide å gi en langtids-follow-up av erfaringene med denne topphøyttaleren fra Audiovector. For Mi3 Avantgarde er som en flaske god Barolo - det gjør seg med litt lagring....

 


av Stian Gårdsvoll, 27.november 2005

 

I mai skrev jeg min opprinnelige omtale av denne glimrende høyttaleren. Den fikk mer enn bestått og jeg klassifiserte den som referansemateriale. Jeg vil her gi en kort oppfølgingskommentar på hvordan høyttaleren har utviklet seg over lengre tids bruk.

Jeg ble advart av importøren om at innspillingstiden var "minst 200 timer". 200 timer er lang tids bruk, med 2 timer lytting per dag så er det flere måneder før den er på sitt beste. Jeg skrev min opprinnelige omtale etter 4 ukers bruk, altså ca 70-80 timer spilling. Nå har den vært i bruk i over et halvt år og det har skjedd saker og ting.

En av mine innvendinger i den opprinnelige omtalen var litt lite varme i grunntoneområdet og nedre mellomtone noe som gjorde at mannstemmer låt litt slanke. Det har nå bedret seg vesentlig. Det er fortsatt ikke feit amerikansk signatur i lydbildet, men det er mer enn tilstrekkelig varme. Eric Claptons siste plate hvor en stadig eldre Clapton med tilsvarende mørkere og fyldigere stemme, låter nydelig på Mi3 Avantgarde nå.

Høyttaleren er fortsatt ikke særlig overbærende med dårlige innspillinger. Men skarpheten i diskanten har forsvunnet - og den er meget lyttevennlig.

Så; de siste 6 månedene har delvis bekreftet importørens poeng - her kreves innspillingstid. Jeg har opplevd tilsvarende med B&Ws Nautilus-serie tidligere, men det må sies å være meget hyggelig å kjøpe en høyttaler som blir bedre over tid...

Lest 7971 ganger