onsdag, 03 mars 2004 23:00

Sim Audio Moon Equinox og I-3

Skrevet av Stian Gårdsvoll

"Let me take you to the moon and back" sang et boyband på slutten av 90-tallet. Etter et par uker med Sim Audio Moon så har jeg slett ikke lyst tilbake. Det er ikke ofte jeg føler at 36 000 for noe så simpelt som en CD-spiller og en integrert forsterker er "good economics", men her er det virkelig det....

av Stian Gårdsvoll, 4.mai 2004

Jostein Berntsen i Audiosolution har snakket varmt om Sim Audio lenge og endelig fikk jeg et sett tilsendt. Jeg hadde bedt om å få noe "rimelig", i veldig relativ forstand, for når man ser på Sim Audios portefølje så er 36 000 "rimeligst" for et sett...

Det første som slo meg da jeg fikk settet var det spesielle designet. CD-spilleren har alt annet enn en konvensjonell form, drivverket er plassert som et "penthouse" på toppen av kabinettet. Et gedigent display er plasser rett under, til min bedre halvdels store fortvilelse. Hun var slett ikke enig i at store røde tall var praktisk og godt lesbart.

Faktaboks

Equinox:
 • Analoge utganger: RCA
 • coax digitalutgang
 • Fjernkontroll: FRM standard, SRM/PRM option.
 • Ekstrem kort signalvei.
 • Sort eller sølv finnish.
 • Garanti: 5 år elektronikk - 2 år drivverk
 • Vekt: 10kg
 • Mål (BxHxD): 43x11x36 cm.

I-3:

 • 2x100W 8 Ohm, 2x160W 4 Ohm, 2x200W 2 Ohm.
 • Spesiallagd transformator på 0.6kVA.
 • Innganger: 6 (RCA).
 • Utganger: 1 tape out, 1 pre out
 • Fjernkontroll: SRM standard, FRM/PRM option.
 • Klasse A de 5 første wattene.
 • Ekstrem kort signalvei.
 • Sort eller sølv finnish.
 • Garanti: 5 år.
 • Vekt: 10kg
 • Mål (BxHxD): 43x7.5x39 cm.

Dvs., hun var enig i lesbarheten men mente at det var "harry" med "det røde lysshowet" som hun karakteriserte det. Personlig er jeg nok noe mer avslappet i min beskrivelse av dette. Ikke noe problem estetisk; men veldig nyttig! (Og displayet kan dimmes om det skulle være ønskelig)

Den integrerte forsterkeren har ingen tradisjonell volumkontroll, her er det en op-amp eller tilsvarende som styrer volumet basert på opp og ned-knappene på fronten. Jeg synes oppsettet var pent, finishen var veldig bra, mekanisk virket det også veldig skikkelig.

På baksiden var det solide WBT-terminaler. Det snodige var at mine Kimber MonocleX høyttalerkabler, også terminert med WBT, men spader i samme serie som terminalene, var vanskelige å få skikkelig fast. Jeg kom borti kablene slik at den ene falt ut og kortsluttet utgangstrinnet, jeg fikk en kjempesmell - men forsterkeren var i like fin form etterpå! Bra design! Etterhvert lærte jeg meg kunsten med å "tighte" i flere omganger....

Koblet opp til mine B&W Nautilus 803 så var det bare å spille. Og det låt rett og slett forbløffende bra! Jeg hadde aldri verden gjettet at dette var en såpass liten forsterker - basskontrollen var nesten like bra som på gedigne Parasound Halo A21 dedikerte effektforsterker - som koster vesentlig mer og har 3-doble vekten!

Moon-settet gav en deilig følelse av rom i lydbildet. Eva Cassidy liksom svevde mellom høyttalerne og god-følelsen var der med en gang. Det låt mykt - uten å låte disig. Jeg har opplevd enkelte komponenter som låter veldig behagelig som kjedelige i lengden. Moon fikk med seg detaljene også. Ikke det mest detaljerte jeg har hørt - Hegel/Parasound-kombinasjonen jeg selv bruker er mer oppløst - men ikke fullt så behagelig og mykt.

Etter å ha fått førsteinntrykket som sett bestemt jeg meg for å ta en grundigere lytt til komponentene hver for seg.

Først ut var Equinox.
CD-spilleren låt plutselig nokså forskjellig når den ble koblet til Hegel-preampen. Det låt like luftig og åpnet, men med litt mindre silkehansker og med en ikke fullt så fyldig bass. Like dypt, men
mer kontant. Det låt mye mer nøytralt og "hifi-tight" som er uttrykket jeg lærte fra en ansatt i Hifiklubben. Uttrykket blir i grunn bedre og bedre dess flere komponenter og anlegg jeg lytter til. Equinox har likevel et klart særpreg. en særdeles veloppløst mellomtone og diskant, en hel del bedre enn min Denon DVD2900, og en tørr og kontant bassgjengivelse. Lydbildet er gedigent og har nok av både dybde og bredde.

I-3
Det virker som om I-3 er "varmen" i dette oppsettet. I-3 gav en fyldigere bass og et generelt varmere lydbilde enn Equinox sammen med mine referanser. I-3 hadde overraskende god kontroll i bassen for å være en relativt liten integrert forsterker. Når jeg koblet på Denon DVD2900 på I-3 ble samme inntrykket bekreftet. I-3 er et flott kompromiss mellom "korrekthet" og "lyttevennlighet". Varmt - men uten å bli ullent. Oppløst - men uten å bli klinisk.

Voodoo - Vibrapod!
Jostein Berntsen i AudioSolution tvang meg til å bruke Vibrapod dempeføtter på dette settet - det er nemlig ikke føtter på kompnentene. Nysgjerrig som jeg er monterte jeg disse under min DVD-spiller og forforsterker også... Og jeg fikk et aldri så lite sjokk. Jeg har lenge vært skeptisk til slike produkter. Base-plattformene har jeg aldri hørt noen påviselig effekt av, f.eks. Men hovmod står for fall. Vibrapod gjør noe med lyden i mitt oppset. Det virker som om jeg har fått bedre timing i anlegget. Mikrodynamikken er mer "riktig". Anslagene fra piano og akustisk gitar føles mer kontante.

 

Jeg undersøkte dette med teknisk redaktør, Trond Sæther. Han fortalte at det kunne være en teoretisk begrunnelse for dette. Man hadde bl.a. sett at støynivået i krystallet økte med 40 dB når man plasserte krystallet i et fly, p.g.a vibrasjoner!

 

 

 

Audiosolution er en i utgangspunktet liten norsk hififorhandler. Men med store produkter som Magnepan, Sim Audio og Vibrapod er det mye som taler for at de bør innvilges et vesentlig omsetningsløft fra oss hifikunder!

konklusjon

Mer informasjon

Kombinasjonen I-3 og Equinox er en nydelig symbiose av oppløsning, transientgjengivelse og lytteglede. 36 000 er ikke billig - men du får faktisk mye godlyd for pengene her!

forhandler: www.audiosolution.no


Sist oppdatert : 07.06.2004 18:07:14
Lest 4176 ganger