Monday, 19 October 2020 17:59

Mitchell – ny helt i M2Tech Rockstars Series

Written by

Den italienske produsenten M2Tech utvider sin toppserie med en ny komponent. Mitchell er et analogt aktivt delefilter, og siden serien har det uortodokse navnet Rockstars Series, gjetter du sikkert umiddelbart hvem den er oppkalt etter. Med mindre….

Befinner du deg i den velkjente toskanske byen Pisa og rusler et par timer mot sør øst fra det skjeve tårnet, er det stor sannsynlighet for at du snubler over HiFi-produsenten M2Tech. I hvert fall hvis du kan veien, eller bruker GPS.

M2Tech har 3 ulike produktserier, der den rimeligste består av USB Pen Devices, med en USB-DAC og en USB- til SPDIF converter. I mellomsjiktet finner vi Evo Two-serien, som er kompakte bokser i mellomsjiktet.

Rockstar Series

Men det er toppserien til M2Tech som er den mest interessante. Og selv om produktene i seg selv er interessante nok, blir det en ekstra bonus at hvert enkelt produkt er oppkalt etter hver sin rockestjerne. Hodetelefonforsterkeren Marley var den første i denne serien vi skrev om for drøyt seks år siden, og det var aldri tvil om hvem den er oppkalt etter. Da kunne det i utgangspunktet vært et snev av tvil om DACen Young, men hva man enn måtte mene om Paul Young kan vi vel være enig om at tittelen rockestjerne ikke ville vært helt innertier. Og når de matchende produktene i serien har fått navnene Nash og Crosby er det selvfølgelig definitivt case closed. Også Van Der Graaf Generator og Janis Joplin har fått sine produkter i denne serien.

M2Tech Mitchell

Og når M2Tech nå lanserer et nytt produkt ved navn Mitchell, kan det på ny oppstå et snev av tvil. For det er sikkert flere av oss som har presentasjonen Mitch Mitchell on drums, Noel Redding on bass sittende i ryggraden på flere livealbum av Hendrix. Men med Crosby, Nash og Young som brødre i serien er vi vel aldri i tvil om at det er Joni som har stått modell for dette analoge delefilteret.

Analogt elektronisk delefilter

Ok, nå får det være nok preik om gamle rockehelter. M2Tech Mitchell er et analogt elektronisk delefilter som valgfritt kan settes opp som tre-veis i stereo, eller 6-veis i mono. Dette er åpenbart beregnet i forbindelse med bi- eller tri-amping, og har en såpass fleksibilitet i oppsettet at det er egnet til å erstatte det passive delefilteret som er innebygget i de aller fleste høyttalere. Som bruker av aktivt delte høyttalere fra Linn med tilpassede aktive delefiltre i et tri-ampingsoppsett kan jeg underskrive på at dette har store fordeler fremfor passive delefiltre.

M2Tech legger stor vekt på at det er en helanalog løsning, som innebærer at man unngår en uønsket AD- og påfølgende DA-konvertering. Selv om digitale delefiltre har muligheter som analoge delefiltre mangler, er dette en avveining som den enkelte må ta.

Mitchell har både balanserte- og single-ended innganger og utganger.

Konfigurering skjer via en windows-app, hvor man kan velge riktig filter-setup for hver modul, og sende frekvens- og dempingsinformasjon. Appen hjelper også til med å automatisk designe filter etter standardmodeller - Butterworth, Chebishev, Bessel. Filteret sin frekvensrespons kan vises i en graf, og endringer kan høres i sanntid.

Veil pris for M2Tech Mitchell er satt til 4.200 Euro.

Les mer om Mitchell hos M2Tech

Last modified on Monday, 19 October 2020 18:30
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Latest from Karl Erik Sylthe