Tuesday, 11 October 2022 11:12

Smart Soundbar 600 – Bose utfordrer Sonos

Written by

Bose har annonsert en ny soundbar som erstatter Smart Soundbar 300 som kom for et par år siden. Den nye Smart Soundbar 600 introduserer Dolby Atmos med oppoverfyrte høyttalere.

Det er ikke til å unngå å få litt Sonos-vibrasjoner av Bose sin nye modell. For med Smart Soundbar 600 gjør Bose en tilsvarende oppgradering som den Sonos gjorde med sin Beam for et år siden. Men selv om Smart Soundbar 600 og Sonos Beam /gen.2 står hverandre ganske nær prismessig, og således er direkte konkurrenter, later det til at Bose har tatt sin Sonos-satsing et steg lenger enn det Sonos gjorde.

Det er i prinsipper tre nivåer for implementering av Dolby Atmos – DSP-løsning, løsning med oppoverfyrte høyttalere, og dedikerte høydehøyttalere i tak eller høytmontert på vegg. Sistnevnte løsning ser man sjelden i kombinasjon med lydplanker, det er mer for hardcore hjemmekinoentusiaster med egne rom for hjemmekino. Men løsning med toppfyrte drivere som gir reflektert lyd fra himling er en løsning som gjerne benyttes for de mer ambisiøse lydplankene, mens en DSP-løsning er en enklere variant som fote ikke gir like overbevisende resultat.

Når Bose nå introduserer Smart Soundbar 600 med dedikerte drivere for Atmos og 3D-lyd har de dermed samtidig definert seg selv som ambisiøse for filmlyd. Det er også et stort pluss at man har mulighet for å kombinere den med en trådløs subwofer og surround(bak)-høyttalere dersom man etter hvert får behov for å utvide horisonten og lydopplevelsen. Og Bose sitt bud på subwoofer med Bose Bass Module 500, og ekstra høyttalere i form av Bose Surround Speakers ligger også prismessig i samme segment som Sonos sin nye Sub Mini som er på vei inn for test og et par Sonos One.

I tillegg til Wifi har Smart Soundbar 600 mulighet for trådløs lydformidling via Bluetooth, Airplay 2, Spotfy Connect eller Chromecast. Bose SimpleSync™ gir også mulighet for å synkronisere lyden til et par Bose QC45, og så er den selvfølgelig utstyrt med en HDMI eARC lydinngang for tilkobling til TV. Stemmestyring kan skje via Alexa eller Google Assistent.

Bose Smart Soundbar 600 er tilgjengelig fra 24. oktober for 5.799 NOK og kan forhåndsbestilles fra og med 10.10.2022 på Bose.no.

 

Les mer om Smart Soundbar 600 hos Bose

Last modified on Tuesday, 11 October 2022 11:18
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.