Tuesday, 01 August 2023 10:24

A10 MkII, A11 MkII og CD11 MkII - tre ny-oppgraderte mellomklassemodeller fra Rotel

Written by

Rotel har lansert to nye forsterkere og en CD-spiller som befinner seg i mellomklassen. To av disse  enhetene er videreutvikling av enheter konstruert som tribute til Maranz-legenden Ken Ishiwata.

Ken Ishiwata var en legendarisk skikkelse som overraskende gikk ut av samarbeidet med Marantz i mai 2019. Dessverre gikk han bort allerede i desember samme år, men i løpet av denne perioden hadde han rukket å etablere et samarbeid med Rotel. Og her var det de to enhetene A11 og CD11 som var lansert i 2019 han hadde en spesiell oppmerksomhet mot. Og i et samarbeid med produsenten var det en prosess på gang med å utvikle to spesialmodeller, litt tilsvarende de mange KI-modellene vi så hos Marantz.

Denne prosessen ble ikke ferdigstilt får han døde i desember 2019, men sommeren 2020 lansert Rotel de to modellene A11 Tribute og CD11 Tribute, som utgjorde en ferdigstilling av prosjektene i samarbeidet med Ken Ishiwata.

 

MkII

Nå har Rotel nettopp kunngjort at de lanserer tre nye MkII-modeller, i tråd med det som har skjedd med svært mange andre modeller i denne slimlineserien. Og da er det nettopp de to Tribute-modellene, i tillegg til den mindre A10 som opprinnelig ble lansert i 2017 som er gjenstand for de nye MkII-modellene.

Rotel A11 MkII

Vi starter med den største forsterkeren A11 MkII, som  er en konvensjonell klasse A/B-forsterker som får strøm fra en ringkjernetrafo som Rotel hevder er overdimensjonert. Oppgitt maks effekt er 2x50 watt i 8 ohm. I tillegg til tre vanlige linjeinnganger har den en platespillerinngang for MM-PU.

Rotel har funnet plass for en hodetelefonutgang på A11 MkII. Samtidig har de redusert antall høyttalerterminaler fra 2 sett til 1 sett.

Det interessante grepet er at de har endret på den litt merkverdige løsningen at forrige modell hadde en DAC, men ingen digitale innganger.

Det vil si – egentlig kan vel også Bluetooth regnes som en digital inngang, og den er der fremdeles, med støtte for AAC og aptX HD. Og selv om det ikke er omtalt i spesifikasjonene tar vi sjansen på å anta at den støtter SBC, siden det er en obligatorisk øvelse i blåtann. Uansett legges det nå til rette for en mye mer omfattende utnyttelse av den 24/192-kapable DACen med brikke fra Texas Instruments.

Rotel CD A11 MkII

Også CD-spilleren A11 MkII er altså en videreføring av Tribute-modellen. I likhet med forsterkeren A11 ar også den en DAC med brikke fra Texas Instruments.

En matchvekt på 6,6 kg sikrer både et robust inntrykk, og gir grunnlag for stabilitet, og blåser ikke vekk hvis du skulle åpne vinduet mens det blåser frisk bris eller mer.

Rotel A10 MkII

Forgjengeren til A10 MkII er en forsterker som ble lansert i 2017, og hadde mindre effekt – 2x40 Watt i 8 ohm. Den nye A10 MkII er etter alle solemerker den somme forsterkeren som A11 MkII, men uten digitaldelen. Det vil si at også dette er en klasse A/B-forsterker, og har en effekt på 2x50 watt.

Også A10m MkII har MM-inngang for platespillere, og tre ordinære linjeinnganger.

Priser

Vi kjenner ikke de norske prisene på de tre nykommerne enda, men basert på de amerikanske prisene regner vi med at A11 MkII sniker seg under ti tusenlapper, og at de to andre modellene ligger noe lavere enn dette.

Rotel importeres til Norge av Neby HiFi

Les mer om A10 MkII hos Rotel
Les mer om A11 MkII hos Rotel
Les mer om CD11 MkII hos Rotel

Last modified on Tuesday, 01 August 2023 11:16
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.