Friday, 10 July 2020 09:19

LG lanserer Sound Bar GX

Written by

LG har lansert en ny soundbar som matcher den nye Gallery-serien med OLED-Tver. DA kommer det ikke som noen overraskelse at slank er et overordnet stikkord.

I mai i år arrangerte LG et pressemøte for å presentere 2020-kolleksjonene av Tver, og vi hadde hovedfokuset på de nye OLED-seriene fra denne produsenten som har nettopp OLED-paneler som et hovedsatsingsområde innen Tver. Og den kanskje mest interessante serien var den nye Gallery Design, eller GX-serien som den også kalles, der «X»en i navnet er romertall 10. Denne serien ligger klistret inntil veggen, og bygger bare 2 cm i dybde. GX-serien fås som 55, 65 og 77 tommer.

LG Sound Bar GX

Og så ligger det i sakens natur at når du først anskaffer en TV som skal gå mest mulig i ett med veggen, vil det ødelegge topografien fullstendig om du kombinerer denne med en lydplanke som stikker langt ut i rommet. Og «langt» behøver i denne sammenheng ikke å bety særlig mange centimeterne.

Det er derfor ikke veldig overraskende at LG nå lanserer en ny soundbar der slankhet er en dyd. Og navnet GX-Soundbar indikerer at den designmessig er tilpasset nettopp GX-serien med TV. Og bredden er nøyaktig tilpasset LG GX 65

3.1

LG Sound Bar GX er et 3.1-oppsett, med en separat subwoofer. Men den er tilpasset LG Rear Speaker Kit som kan kjøpes separat for et komplett 5.1-system. Sound Bar GX støtter alle utbredte surround lydformater, inklusiv Dolby Atmos og DTS:X

AI Sound Pro

VI har sett at kunstig intelligens er dominerende innen TV og mobilteknologi, og LG har også tatt i bruk AI for Sound Bar GX. Denne lydplanken analyserer automatisk videoinnholdet for å umiddelbar optimere lydinnstillingene til det som blir vist.

Les mer om Sound Bar GX hos LG

Last modified on Friday, 10 July 2020 12:12
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.