Wednesday, 01 January 2020 14:45

Ny Premium-serie med lydplanker fra LG

Written by

LG lanserer fire nye lydplanker i Premium-klassen. De er utviklet i samarbeid med Meridian Audio.

I tillegg til det som måtte komme av modeller i lavere prisklasser lanserer LG fire nye lydplanker i øvre segment. Det dreier seg om flaggskipmodellen SN11RG, modellene SN10YG og SN9YG, samt minstemann SN8YG.

Samarbeid med Meridian Audio

Et element som gjør at LG sine lydplanker er spesielt interessante for audiofile, er at LG har samarbeidet med Meridian Audio. I tillegg til å være en leverandør av HighEnd utstyr, har dette selskapet med Robert Stuart i spissen stått for flere flere ledende lydalgoritmer, som MLP for snaut 20 år siden, da DVD-Audio kjempet mot SACD om å bli det ledende diskbaserte HighEnd lydformatet. Og i nyere tid med MQA som er et litt omstridt lydformat som leverer Highres lyd til strømmetjenester uten å overgå lossless båndbredde.

I samarbeidet mellom LG og Meridian Audio er det teknologiene «Bass» og «Space» som står frem, der førstnevnte forutsigbart nok skal gi økt bassrespons, men sistnevnte ifølge LG skal gi forbedret perspektiv og økt bredde i lydbildet.

AI Romkalibrering

AI Room Calibration er nytt for LG sine lydplanker i Premium-segmentet, og skal gi forbedret tilpasning til romakustikken. LG hevder også at denne romkalibreringen bidrar aktivt ved avspilling av 3D lyd, fra Dolby Atmos eller DTS:X.

eARC bidrar ellers til formidling av disse 3D-lydcodekene direkte fra TV som er eARC-kompatible. Og alle moellene tilbyr 4K Pass-Through. Skulle du ønske å slå av en prat med AV-oppsettet ditt, er det betryggende å vite at de nye modellene er kompatible med Google Assistant.

Full Surround

Toppmodellen SN11RG gir et fullt 7.1.4 oppsett, mens du for de tre andre modellene kan utvide til full surround ved hjelp av et tilgjengelig «SPK8 Wireless Rear Speaker Kit».

Modellene blir vist på Årets nært forestående CES.

 

Last modified on Thursday, 02 January 2020 13:48
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.