Wednesday, 04 September 2019 19:57

TX-RZ3400 – Ny flaggskip AV-receiver fra Onkyo

Written by

Flaggskipreceivere vokser ikke på trær nå til dags. Derfor blir de langt fra fornyet hvert år. Men nå er tiden inne for Onkyo sin flaggskipreceiver – hils på TX-RZ3400.

Onkyo TX-RZ3100 ble lansert for tre å siden, i 2016. SÅ når de nå lanserer en arvtaker til denne flaggskipreceiveren har modellnavnet gjort tre byks opp til TX-RZ3400. Og selv om Onkyo har vært flinke til å fore den utgåendeflaggskipmodellen med firmwareoppdateringer er det ikke til å unngå at det på en del punkt treng hardwareoppatering for å være på hugget.

Tungvekter

Og på hugget kan man virkelig si at denne nyeste kreasjonen fra Onkyo er. Både THX Ultra sertifisering og IMAX Enhanced vitner om en grom receiver med matchvekt på 22 kg. 11.2 prosessor er på plass, og 11 effektforsterkere dekker alle kanalene.

Inn og utganger er der for alt du trenger, og en god del mer. Det er syv HDMI-innganger, hvorav en i front.

 

Pre-Amp Mode

Pre-out for alle kanalene er en selvfølge på dette nivået, men en interessant feature er at den har en egen Pre-amp Mode. Vi har ikke tilgang til en detaljert beskrivelse av dette enda, men normalt skal dette innebære at de respektive effektkanalene kan slås av dersom du kobler til en ekstern effektforsterker. Dette har ikke bare betydning for energiforbruk, men kan også i enkelte tilfeller forhindre at den aktuelle effektforstekreren går i klipping selv om den ikke driver noen last, en klipping som i sin tur kan gi ringvirkninger tilbake til forforsterkertrinnet.

Romkorreksjonen ivaretas av AccuEQ ADVANCE PLUS 9-point room-acoustic calibration with AccuReflex™.

 

Nye støyreduserende tiltak

Det er ellers en Discrete Audio Path Mode. Den kan aktiveres dersom du lytter til signal fra en BD-spiller med to separate HDMI-utganger – en for lyd og en for bilde. Fordelen med denne modusen er at HDMI-utgangen slås av. Onkyo hevder at dette gir økt klarhet på soundtracks. Kan slås hurtig av og på via OSD. Vi går ut fra at denne modusen også med fordel kan benyttes på Pure Audio Blu-ray, i hvert fall etter at du er ferdig med å bla i menyene.

Onkyo har også introdusert to nye puristmoduser, kalt Cinema modes. Den ene heter Cinema Dedicated Mode, og slår av nettverks modulklokke. Den andre heter Cinema Dedicated - Net Off mode, og slår av strømforsyningen til nettverket Cinema Mode. Begge skal ifølge Onkyo gi mindre støy og forstyrrelser fra de respektive modulene som slås av.

 

Works With Sonos

Chromecast og AirPlay er gamle kjenninger av Onkyo, og støttes selvfølgelig også på den nye flaggskipmodellen. Det gjør også Works With Sonos, en særdeles nyttig finesse som gjør at receiveren samandler med et Sonos-oppsett. Den krever at du kobler til en ekstern Sonos Connect. I så fall kan du vekke receiveren til live, skifte inngang og styre volumet fra din Sonos controller, som i praksis ofte er Sonos-appen på mobilen. Men det virkelig vakre med dette er hvis du har et multiromsoppsett i huset, og for eksempel ønsker å automatisk bli vekket til nyhetene klokka halv sju. Da er det viktig at sonosalarmen kan styre alt på receiveren.

 

Roon

En annen interessant nyhet er at Onkyo TX-RZ3400 er testet til å fungere med Roon. Det er så langt Onkyo er villig til å gå i å garantere at den skal fungere med Roon, for det er klart at dette for fremtiden avhenger også av hvilke grep Roon Labs gjør. Men det er et virkelig spennende grep av Onkyo. For selv om det er en god del stereo streamere og streaming amper som er Roon-kompatible, har AV-receiverne glimret med sitt fravær. For de er også fullblods streamere etter hvert.

Og nettopp derfor er det viktig at det sitter kompetente DACer innabords. I TX-RZ3400 sitter det et kobbel med AKM AK4490 768 kHz/32-bit stereo DACer. De kan konvertere DSD Direct 256, DSD 64/128/256 (PCM conversion) og PCM formater opp til 192 kHz/24-bit*8.

 

Onkyo TX-RZ3400 fås i sølv og sort, og veil pris i Norge er satt til 30.998,-.

Les mer om TX-RZ3400 hos Onkyo.

Onkyo distribueres i Norge av Aqipa GmbH

Last modified on Thursday, 02 January 2020 13:29
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.