Wednesday, 11 November 2020 18:26

LG TONE Free HBS-FN6 – øreplugger med teknologi fra Meridian Audio

Written by

LG lanserer dem helt trådløse ørepluggene Tone Free HBS-FN6. I tillegg til å ha DSP utviklet i av Meridian Audio har de en interessant selvrensende teknologi.

LG har allerede hatt et utstrakt samarbeid med Meridian Audio i sine mange av sine lydprodukter. Det gjelder både for trådløse høyttalere og for lydplanker. Dette er et interessant trekk, og gir lett assosiasjoner til Huawei sin fruktbare allianse med Devialet, en allianse som har gitt et svært positivt utslag i høyttaleren Sound X som vi testet for få dager siden.

Meridian Audio

Meridian Audio er i likhet med Devialet en HighEnd produsent som har gjort seg spesielt bemerket innen DSP-teknologi. Ikke minst gjelder det for Meridian Lossless Packing (MLP) som var bærebjelken i HighRes-formatet DVD Audio som kjempet mot SACD på midten av forrige desennium. Og MQA som er et lydformat som ble lansert for noen år siden, og som audiofile elsker å hate eller elske….

Og det er spesielt medgrunnleggeren Robert Stuart hos Meridian Audio som har vært hovedarkitekten for disse DSPene. Så når elektronikkgiganten LG har inngått et så nært samarbeid med Meridian er det all grunn til å spisse ørene.

Meridian HSP-teknologi

I dette samarbeidsprosjektet er det en DSP-teknologi kalt HSP som gjelder, der forkortelsen står for Headphone Spatial Processing. LG TONE Free HBS-FN6 har fire ulike DSP-baserte lydinnstillinger. Natural, Bass Boost og Treble Boost er rimelig selvforklarende, mens Immersive er en algoritme som skal gi en romlig opplevelse av lydgjengivelsen, et begrep som typisk er benyttet for 3d-lyd. LG mener at denne er best egnet for film og gaming.

Med HSP har LG og Meridian ambisjoner om å gjengi lyden mer som når den er gjengitt fra høyttalere, fristilt fra typisk InYourHead-opplevelse som ofte dominerer med hodetelefoner og øreplugger.

Selvrensende UVnano etui

Den kanskje mest unike egenskapen med disse modellene er at de leveres med et selvrensende etui. De skal angivelig fjerne 99,9% av bakteriene fra ørepluggene mens de lades.

Støyreduksjon og ekkokansellering

LG har implementert støyreduksjon og ekkokansellering i TONE Free HBS-FN6. To par mikrofoner skal ivareta gode telefonsamtaler, og de nederste mikrofonene plassert ytterst på stangen er spesielt dedikert for å plukke opp stemmer og skille de fra omgivelsenes støy.

I likhet med de fleste andre øreplugger har LG TONE Free HBS-FN6 også en awarenessmode som du kan aktivere hvis du har behov for å slippe inn omgivelsene. LG kaller den Ambient Sound Mode, en trykkere måte å lytte til musikk i urbane gateomgivelser.

Passiv støyisolering er et viktig element i øreplugger flest, og LG mener selv at de har lyktes spesielt godt i den øvelsen med disse modellene. Proppene er et viktig element i dette, produsert i en allergivennlig gel som ikke er giftig. Komfortable hevdes de også å være, og kommer i tre ulike størrelser.

Vannmotstand

Gode øreplugger skal tåle vann, og TONE Free HPS-FN6 har en IPX4-sertifisering. Det innebærer at de skal tåle en sprut fra alle retninger.

Batteri og lading

Som vi er vant til fra konkurrerende modeller er etuiet utstyrt med lademuligheter. Det innebærer at de 6 timene med spilletid kan utvides med 12 ekstra timer underveis. Og en hurtiglademode gjør at du kan få en time spilletid ved hjelp av 5 minutters hurtiglading. Nyttig hvis du har flatt batteri mens du er på spranget til en liten bytur.

TONE Free HPS-FN6 er kompatible med trådløs lading, et element som er med på å befeste at dette er et sett med Premium øreplugger.

TONE Free App

LG har selvfølgelig i likhet med de fleste andre laget en egen APP, og i den finner du en 8-bånds equalizer. Den har mulighet for å lagre to ulike presets.

Find My Earbuds

Denne funksjonen er vel ganske selvforklarende, men vi kan utdype litt likevel. I appen er det en egen knapp du kan trykke på hvis du leter etter ørepluggene, og dermed gir de lyd fra seg.

Tilgjengelighet og pris

TONE Free HPS-FN6 skal være tilgjengelig i løpet av første halvdel av november. Prisen er satt til kr. 1.599,-.

Les mer om TONE Free HPS-FN6 hos LG

Produsentens spesifikasjoner:

 • Dimensjoner ørepropper: 16,1 x 32,77 x 25,0mm
 • Dimensjoner ladeetui: 54,6 x 54,6 x 27,5mm
 • Ytelse ved hurtiglading: 1t avspilling med 5min lading
 • Batterilevetid:
  • Samtale: 5t
  • Avspilling: 6t
  • Med ladeetui: 18t
 • Tilkobling: Bluetooth 5.0
 • Kompatibilitet: Android/iOS
 • Lyd-codec: SBC / AAC
 • Farger: Stylish Black / Modern White

 

Last modified on Tuesday, 20 July 2021 14:34
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.