fredag, 15 mai 2015 08:02

ARIES MINI – ny kompakt streamer fra AURALiC

Skrevet av

AURALiC lanserer en folkevariant av deres høyt profilerte streamer. Og ARIES MINI kan noe som de større modellene ikke kan.

 

 

For et år siden lanserte AURALiC deres streamer ARIES – en lekker sak som har vist seg å være noe mer enn bare «a pretty face». Blant annet en ultrapresis klokke med jitter på femto-nvå.

Da undertegnede hadde en lengre engasjert samtale med AURALiC sin representant  i Europa - Christian Rechenbach under et arrangement hos Musik-magazinet i Bergen, svarte han noe kryptisk og hemmelighetsfullt på spørsmålet om planer om en streamer med innebygget DAC. Dette var noe han ikke kunne gi opplysninger om, men kroppsspråket ga et forvarsel om den nyheten vi nå ser fra Munchen.

 

Les også: Piega og Auralic fokusdager hos Musik-Magazinet i Bergen.

 

 

For i går kunngjorde AURALiC at de lanserer en ny nedskalert modell av den brått legendariske ARIES. Selv om nedskalert kanskje kan være noe misvisende i tilfellet ARIES MINI. Denne nye modellen har nemlig innebygget DAC, med chipen Sabre ES9018K2M fra ESS. Det er også mulig å utstyre den med en HHD eller SSD for lagring av musikk.

Når prisen samtidig grovt sett er halvert sammenlignet med grunnversjonen av ARIES LE, er det selvfølgelig noe som også er gjort rimeligere. Og femto-klokken har måttet vike plass for en rimeligere klokke, samtidig som internminnet er halvert.

AURALiC hevder at ARIES MINI kan streame quad-DSD og DXD over WiFi. Målsettingen med denne nye modellen har vært å skape et produkt som når ut til en større bredde enn hardcore audiofile. Det er ikke veldig dristig å anta at de vil lykkes med dette. Og støtte for streamingtjenestene TIDAL/WiMP og Qobus. AirPlay og Songcast er også viktige elementer i en strategi for stor utbredelse.

Med sine dimensjoner på 13,5x13,5x2,8 cm legger ARIES MINI seg et sted mellom Apple-TV og MAC Mini i størrelse. Det designmssige slektskapet skulle ellers være overflødig å konkretisere.

Prisen i Norge blir rundt 5.000,- for ARIES MINI. Den forventes å være tilgjengelig på det norske markedet i slutten av juni. Vi har gjort avtale med importør om en test, og reger med å kunne publisere den etter ferien.

 

Importør for AURALiC i Norge er DUET Audio.

 

Sist redigert mandag, 18 mai 2015 16:39
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.