onsdag, 11 november 2015 06:32

Meridian 808v6 – ny CD-spiller med tilleggskompetanse

Skrevet av

 

Meridian lanserer ny oppdatert versjon av sin tradisjonsrike 808 CD-spiller. Men 808v6 kan mer enn å spille CD-plater – den er samtidig en avansert digital prosessor og forforsterker.

 

 

Mderidian 808v6 har vært forhåndsvarslet av denne produsenten en stund, og nå er tiden inne for en offisiell lansering. Den tradisjonsrike 808-spilleren har vært gjennom en serie oppgraderinger, og jeg skal ikke fornærme leserens intelligens ved å avsløre at 808v6 er den sjette versjonen. 808v6 er ellers en del av Meridian sin 800-serie, og er dermed også referensespilleren til denne produsenten.

 

 

Det er flere interessante nyheter ved 808v6, og den klart mest spennende av de er at den digitale prosessoren inneholder en MQA-dekoder. Denne dekoderen er Meridian sitt innspill som ble lansert for et års tid siden, og muliggjør streaming av HighRes musikk med lossless komprimering.

Det er også oppgradderte USB- og SPDIFmottakere, som mulliggjør avspilling av filer med samplingfrekvens opp til 192kHz. En utvidet DSP-chip tilrettelegger for LipSync, avspilling av Meridian sine klassiske rival-filer DSD, samt rendring av MQA.

 

Meridian importeres til Norge av MDS Norway AS

Les mer om 808v6 hos Meridian

 

 

 

 

Sist redigert onsdag, 11 november 2020 16:29
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.