søndag, 02 juni 2019 07:54

Product Thunderdome gir fire nye forforsterkermodeller fra Schiit Audio

Skrevet av

Schiit Audio i California har fått et nytt produktkonsept de kaller Product Thunderdome. Det har resultert i fire nye forforsterkermodeller.

Product Thunderdome går ut på at det lanseres mange nye modeller, eller kanskje varianter er et mer dekkende begrep. Og hvilke modeller som skal overleve, og hvilke som vil utgå, er opp til markedet å bestemme. For så vidt ikke ulikt vanlig produktfilosofi, men her forstår vi at det vil skje i høyere frekvens og tempo enn vanlig. Det er også fristende å anta at Schiit har implementert noe som hos en norsk kontorstolprodusent går under benevnelsen masseprodusert skreddersøm.

Rent konkret har Product Thunderstorm nå gitt som utslag at Schiit Audio lanserer fire nye forforsterkermodeller. Det dreier seg om modellene Saga S, Saga +, Freya S og Freya +, der «S» står for «solid state», og + står for «rør».

Kjennere vil være klar over at både Saga og Freya er eksisterende modeller, men her er det altså snakk om spesialiseringer. I tillegg registrerer vi at det er nye, reduserte forvrengningstall som er oppgitt på noen av modellene, men uten at vi er kjent med hvilke endringer som er gjort i konstruksjonen.

 

Saga S / Saga +

Dette er de minste forforsterkermodellene i Schiit sitt sortiment, hvis vi ser bort fra den rent passive modellen SYS – en passiv volumkontroll med velger for to innganger.

Saga-modellene har relay-switched volumkontroll med 64 steg, 5 innganger og to par utganger. Saga S har JFET buffer, mens Saga + har en rørbasert buffer. Og i begge modellene kan du veksle mellom passiv drift og hhv JFET/rørbuffer. En praktisk detalj er at du kan skifte mellom passiv / aktiv drift via den ellers minimalistiske fjernkontrollen som følger med.

Les mer om Saga S hos Schiit Audio

Les mer om Saga + hos Schiit Audio

 

Freya S / Freya +

Jeg går ut fra at du har tatt poenget allerede, men vi gjentar det for sikkerhets skyld – Freya S er JFET-versjonene mens Freya + har en rørbasert buffer.

I motsetning til Saga er Freya-modellene balanserte. De benytter seg av Schiit sin Nexus Gain Stage, som sømløs konverterer single ended til balansert, og omvendt. Freya har 2 balanserte- og 3 RCA-innganger. Av utganger er det 1 balansert og 2 RCA.

Der Saga har 64 trinns relay-switched volumkontroll opererer Freya med 128 trinn.

 

Les mer om Freya S hos Schiit Audio

Les mer om Freya + hos Schiit Audio

 

Schiit Audio importeres til Norge av Duet Audio

 

Sist redigert søndag, 02 juni 2019 08:04
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.