tirsdag, 03 mars 2020 17:42

Audio Analogue AAdac supplerer i serien PureAA

Skrevet av

Audio Analogue lanserer en DAC. Dette er den tredje komponenenten i serien produsenten kaller PureAA

Et stykke vest for Firenze finner du den etter hvert tradisjonsrike italienske HiFi-produsenten Audio Analogue. De oppsto i 1995, og har hatt en tendens til å oppkalle sin elektronikk etter store italienske komponister.

PureAA

I 2016 lanserte Audio Analogue en ny serie som de kalte PureAA. Eller rettere sagt – det var den integrerte forsterkeren AAcento som ble lansert, og så kom RIAA-trinnet AAphono i 2018. Og mens AAcento er en fullbredde forsterker er AAphono et produkt i halv bredde. Kanskje litt overraskende, og enda litt mer overraskende at de prioriterte et RIAA-trinn når den integrerte forsterkeren allerede hadde platespillerinngang for både MM og MC.

Audio Analogue AAdac

Nå lanserer altså Audio Analogue en ren DAC, og også den er en kompakt komponent i halvbredde. Og selv om denne DACen ifølge produsenten følger Audio Analogue sin produktfilosofi med enkelhet, er det en god del konfigurasjonsmuligheter i oppsettmenyen. Noen vil verdsette stort at diodene kan dimmes, mens det også er mulighet for å justere kanalbalansen. Den kanskje mest interessante egenskapen er at brukeren kan velge mellom 7 ulike filtre. Og du kan også velge mellom en modus med fast- eller variabelt nivå på utgangen.

På frontpanelet finner vi også en hodetelefonutgang. Audio Analogue hevder at dette er en utgang med høy kvalitet.

Digitale egenskaper

DAC-chipen som benyttes i AAdac er ESS Sabre ES9038. Denne kan håndtere signaler opp til 32bit/768kHz via ordinære digitale innganger, og 32bit/384kHz via Amanero USB converter.

Det er to coax- og en optisk inngang, i tillegg til en AES/EBU og en USB-B. AAdac har et fullbalansert utgangstrinn, og er utstyrt med både XLR og RCA terminaler.

 

Les mer om AAdac hos Audio Analogue

 

Sist redigert tirsdag, 03 mars 2020 18:10
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.