søndag, 29 mars 2020 11:13

StylusTimer – HighTek på LowTek-vis

Skrevet av

Har du et ønske om å holde styr på brukstiden på dine stifter til platespilleren? Her er løsningen, som riktignok ikke er helt på nivå med Strava og andre trenings-Apper

Oppgitt timetall er både en nyttig informasjon for å vite om det er på tide å pensjonere din kjære PU til platespilleren, eller i det minste kjøpe ny stift til MM-pickupen. Eller hvis du skal selge PUen for å oppgradere, og du ønsker å oppgi et realistisk tall på hvor mange timer den er brukt. Det kan være fort gjort å være optimistisk i en slik situasjon, enten det er bevisst eller ved et uhell.

De aller flest av oss fører en dagbok over brukstid på en platespiller, verken manuelt eller i Outlook. Det blir altfor tungvint. Og meg bekjent fines det få dedikert verktøy til formålet heller, så det blir ofte med at man benytte magefølelsen.

Don Lindich har et nettsted for HiFi og hjemmeunderholdning med navnet Sound Advice, og han har gjort noe med dette. Produktet StylusTimer er en slags stoppeklokke som egner seg for å plassere ved siden av platespilleren, og han kaller det The Turntable Odometer – kiometerteller for platespilleren, og hevder at A Turntable witout at StylusTimer™ is Like a car Without an Odometer.

I brukermanualen anbefaler Don Lindich at du legger deg til vanen å trykke «start» på StylusTimer med venstre hånd mens du senker tonearmen med høyre hånd. Og tilsvarende trykker stopp med venstre hånd samtidig som du løfter armen etter avspilling. Ikke akkurat HighTek, men det spiller i det minste på automatisering ved betinging.

StylusTimer kan bestilles hos produsenten, og koster 19.95 USD inklusiv frakt i USA. I Europa er Tonar International distributør

Det er laget lett rabatterte «boundles» med 2 eller 5 stykker, som gjerne er tiltenkt de som swapper mellom flere PUer

Du kan lese mer om StylusTimer hos produsenten.

 

Sist redigert mandag, 30 mars 2020 05:18
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe