lørdag, 18 desember 2021 16:47

Roksan inntar Soundgarden

Skrevet av

Soundgarden har overtatt salget av en av de britiske klassikerne. Vi snakker om Roksan, som holder til i Raleigh – Essex, og har produsert HiFi siden selskapet ble grunnlagt av Tufan Hashemi & Touraj Moghaddam i 1985.

Det er Mono AS som er ny importør av Roksan i Norge, og merket vil inngå i sortimentet til Soundgarden. Soundgarden-kjeden har allerede startet markedsføringen, og den ferske Attessa-serien skal allerede være på plass i hyllene til alle Soundgardenbutikkene.

Attessa

Roksan lanserte den nye Attessa-serien i sommer, en serie som består av en platespiller, en CD-transport, og to integrerte forsterkere med DAC, der den ene i tillegg har en BluOS-basert streamer. Vi skal ta en kjapp titt på alle de fire Attessa-enhetene

Attessa Amplifier

Dette er en integrert forsterker som yter 2 x 80 watt i 8 ohm. Det er en klasse AB-konstruksjon, og Roksan bygger på erfaringer fra sine tidligere serier i høyere prisklasser. Forsterkeren har en konfigurerbar HT-bypass av konseptet Unity Gain for en av de analoge inngangene.

En annen interessant detalj er at de har utstyrt de analoge inngangene med Auto Sense-funksjon, og med den veldig viktige detaljen at de har justerbar følsomhet. Vi har selv opplevd hvor viktig dette er når det kombineres med HT-bypass, siden dette fører til at signalene allerede er volumjustert og derfor er utypisk svake.

Forsterkeren har DAC, og 6 ulike innganger gir mer enn tilstrekkelig med tilkoblinger. Forsterkeren styres ellers av en egen app, kalt MaestroUnite. I tillegg til de to analoge linjeinngangene har forsterkeren en dediker MM phono-inngang.

Veil. pris for Attessa Amplifier er kr. 15.995,-

 

Attessa Streaming Amplifier

Forsterkerdelen i denne strømmeforsterkeren er identisk med den integrerte forsterkeren, men som benevnelsen mer enn antyder har den også en strømmemodul integrert. Og her har Roksan gjort et valg som fremstår som svært godt. BluOS har skaffet seg mange venner på grunn av en høy fleksibilitet og god brukervennlighet, og har allerede vært gjennom en utviklingsfase i snart ti år.

Og også på Attessa er det den vanlige BluOS appen som skal benyttes i forbindelse med streaming. Og BluOS-brukere er vant med at systemet støtter MQA. Det er tilfelle også på Roksan Attesa strømmeforsterker. En interessant detalj er at Roksan har valgt å gi tre ulike indikasjoner i forbindelse med avspilling og dekoding av MQA-filer. Det er to typer MQA-indikasjoner: «MQA» eller «MQA.» MQA indikerer at produktet dekoder og spiller av en MQA-strøm eller fil, og angir herkomst for å sikre at lyden er identisk med lyden til kildematerialet. «MQA.» Indikerer at den spiller av en MQA Studio-fil, som enten har blitt godkjent i studio av artisten/produsenten eller har blitt verifisert av opphavsrettseieren. «OFS» (Original Sample Rate) bekrefter at produktet mottar en MQA-strøm eller fil. Dette gir den endelige utfoldingen av MQA-filen og viser den opprinnelige samplingsfrekvensen.

Attessa Streaming Amplifier går inn i det samme segmentet som Cambridge Audio EVO 75 (og 150) som vi testet tidligere i høst, og også som Linn Majik DSM, Selekt DSM og Primare I15 Prisma som vi også nettopp har testet.

Veil. pris for Attessa Streaming Amplifier er kr. 23.995,-

 

 

Attessa CD Transport

Soundgarden skriver dette om Adessa CD Transport i pressemeldingen:

Roksan Attessa CD drivverk integreres sømløst med Roksan Attessa integrert forsterker og Attessa strømmeforsterker. Med MaestroUnite app synkroniseres CD-drivverk og forsterker og fungerer som én enhet. Når du bruker CD-drivverket sammen med Attessa strømmeforsterker kan du spille av MQA-filer og styre den via BluOS appen.

Veil. pris for Attesat CD Transport er kr. 7.995,-

Attessa Turntable

Roksan har en lang tradisjon med produksjon av platespillere, og vi skrev om Radius 7 da den ble lansert i 2016.

Attessa platespiller er deres nyeste kreasjon. Den har en interessant Uni-pivot arm, og noen av oss har gamle erfaringer med den slags fra 70-tallet. Armen er ellers litt spesiell ved at den nesten ser ut til å være en helt rett konstruksjon, på samme måte som på Yamaha sin toppmodell. Men monteringssporene for PU er skråstilte sånn at PUen likevel ikke er parallell med armen.

Roksan Attessa Turntable har fått en veil. pris på kr. 15.995,-

 

Les mer om Addessa Amplifier hos Soundgarden
Les mer om Addessa Amplifier hos Roksan

Les mer om Addessa Streaming Amplifier hos Soundgarden
Les mer om Addessa Streaming Amplifier hos Roksan

Les mer om Addessa CD Transport hos Soundgarden
Les mer om Addessa CD Transport hos Roksan

Les mer om Addessa Turntable hos Soundgarden
Les mer om Addessa Turntable hos Roksan

 

Sist redigert lørdag, 18 desember 2021 17:27
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.