Friday, 17 July 2020 19:32

D-10X – Ny flaggskip CD/SACD-spiller fra Luxman

Written by

Luxman har lansert en ny flaggskipspiller for avspilling av sølvplater. Den nye CD/SACD-spilleren heter D-10X.

Det hevdes stadig vekk at musikk på sølvplater er et utryddingstruet medie som er på vei ut. Luxman later til å være av en litt annen oppfatning, for dette er den andre lanseringen av en ny HighEnd CD-spiller. Forrige lansering var for et kvart år siden, da vi skrev  om at Luxman D-03X så dagens lys. Den spilleren hadde Luxman kombinert med en høykvalitets for avspilling av filer fra PC eller Mac.

Luxman D-10X

Med flaggskipmodellen D-10X har Luxman lagt til avspilling av SACDer på kometanselisten. Som basisfundament for dette har LUXMAN laget et forbedret drivverk kalt LxDTM-i transport, som står for LUXMAN original Disc Transport Mechanism (improved). Drivverket er pakket inn i 8 mm tykke aluminiumsider som er forlenget til front- og bakpanel, i tillegg til en 5 mm tykk topplate i stål. Og for å skjerme drivverket ytterligere utgjør det mekaniske monteringssystemet en integrert struktur som støtter siderammen. LUXMAN hevder at dette i kombinasjon med et forbedret diskavlesingsystem gir forbedret avspilling.

ROHM DAC

I LUXMAN D-10X benyttes for første gang DA-converteren MUS-IC™ BD34301EKV fra ROHM Semiconductor. Her er de satt opp i Dual Mono konfigurasjon.

DACen er kompatibel med MQA, som gr mulighet for avspilling av MQA-CDer og lydfiler med MQA. Varianten med MQA-CDer er ikke mye utbredt, men som en kuriositet kan vi nevne at norske 2L utga Europas første MQA-CD, en utgivelse med komposisjonen Mass For Modern Man av Ståle Kleiberg. Men på strømming blir MQA-filer stadig mer utbredt, ikke minst via TIDAL.

ODNF-u

Men her er det flere nyheter. ODNF-u står for Only Distortion Negative Feedback (ultimate), en teknologi lanserer som premiere på D-10X. LUXMAN hevder at denne fullbalanserte konfigurasjonen maksimerer nøyaktigheten på feildeteksjonen, og dermed minimerer forvregning.

 De hevder også at man får langt bedre mikrodynamikk gjennom hele frekvensspektere, og særlig i høyere frekvenser.

Utvalgte komponenter

I følge LUXMAN benyttes det utvalgte premiumkomponenter. Et eksempel er RCA-utgangene der det er gullbelagte flater på en legering av messing og kobber. De balanserte utgangene består av robuste Nutric XLR-terminaler.

Føttene er laget i støpejern, og skal ifølge LUXMAN gi et solid fundament for spilleren.

Digitale innganger

Spilleren har to opiske og en coax digitalinngang i tillegg til USB-B. I tillegg til konvensjonelle isokrone filoverføringer ved faste bitrates, støtter USB-inngangen i likhet med D-03X fire moduser av Bulk Pet® høyoppløst audio filoverføring. Bulk Pet optimerer data pakking og levering til DAC, og letter prosesseringen for CPUer og forbedrer dermed avspillingsstabilitet og bidrar ifølge LUXMAN dermed til økt lydkvalitet.

Display med zoom

LUXMAN har funnet løsning på det klassiske problemet med lesbarheten på displayet fra lytteposisjonen. I tillegg til at displayet har en zoomfunksjon, har de lagt inn en fargekoding for ulike nivåer av MQA-dekoding. Dette er en løsning de også har valgt påD-03X

LUXMAN Audio Player

Luxman har laget et eget software for avpilling av musikk fra en PC eller MAC. Det er laget egen versjon med driver for Windows, og en versjon for Mac. Filtyper som støttes av dette programmet er FLAC / WAV / MP3 / ALAC / AIFF pluss DSF / DSDIFF.

Vi kjenner ikke prisen i Norge for D-10X, men det er grunn til å forvente et sekssifret beløp som nærmer seg prislappen for de aller minste EL-bilene.

LUXMAN importeres til Norge av Norlyd

 

 

Last modified on Wednesday, 18 August 2021 13:25
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.