Tuesday, 26 January 2021 16:58

Sennheiser IE 300 – nye in-ear hodetelefoner for audiofile?

Written by

Sennheiser har lansert en ny modell in-ear hodetelefoner. IE 300 er en kablet modell som bygger på samme konsept som toppmodellen IE 800 S til rundt ti tusen.

Vanligvis omtaler vi denne type produkt som ørepropper eller øreplugger. Da dreier det seg i dag stadig oftere om helt trådløse øreplugger, som Sennheiser sine Momentum TW 2, eller de utallige konkurrentene i prisklasser som varierer fra noen hundrelapper og opp til drøye tre tusen.

Men Sennheiser har ikke glemt hvor de kommer fra, og fortsetter å videreutvikle sine kablede modeller. For kablet forbindelse er fremdeles kjent for å servere bedre lyd enn tilsvarende trådløse konstruksjoner. For ikke å snakke om at utviklingsbudsjettet kan konsentreres om det som betyr noe for lydkvalitetet, i stedet for å benytte store deler av budsjettet på støykansellering.

Når vi befinner oss i det segmentet som de helt nye IE 300 er i, finner vi det naturlig å omtale produktet som In-Ear hodetelefoner. Sennheiser har en lang fartstid med in-ear hodetelefoner, og mens den mer budsjettvennlige delen av produktseriene dekkes av CX-serien, er det IE-serien som dekker den mer audiofile delen av produktene, der det for tiden er IE 800 S som er flaggskipmodellen av kablede In-Ear hodetelefoner.

 

Sennheiser IE 300

Nå lanserer Sennheiser altså en ny modell i IE-serien med navnet IE 300, og skal ifølge Sennheiser være designet for å gi nyansert og naturlig lyd mens du er på farten.

Sennheiser IE 300 drives av en versjon av Sennheiser sine 7mm XWB-drivere, en benevnelse som står for eXtra Wide Band. Dette er drivere som er produsert på Sennheiser sitt hovedkvarter i Tyskland, og har en membranfolie som oppgis å skulle avgrense naturlige resonanser og total harmonisk forvrengning, med THD mindre enn 0,08% ved 1 kHz, 94 dB. 

Sensoren har et bakstykke som er designet for å minimere refleksjon inne i huset, og et kammer som Sennheiser hevder skal fjerne resonanser i øregangen for å skape en mer raffinert og detaljert diskant. IE 300 har en oppgitt frekvensrespons på 6Hz – 20 kHz.

Sennheiser IE 300 har utskiftbare kabler, og leveres med en kabel som er forsterket med para-aramid, noe som skal gi god holdbarhet. God holdbarhet skal også besørges av den forgylte Fidelity + MMCX-kontakten, som er plassert i en innfelt 4,8 mm bred stikkontakt i huset. Som ekstrautstyr er det også tilgjengelig balanserte kabler med kontakter for 2,5 og 4,4 mm.

Sennheiser IE 300 leveres med en premium veske, og med seks ulike sett ørepropper i 3 ulike størrelser.

Om IE 300 virkelig er In-Ear hodetelefoner med Audiofil kvalitet som hever seg klart over typiske premium trådløse øreplugger med støykansellering har vi tenkt å finne ut av. Et testeksemplar er bestilt.

 

Sennheiser IE 300 vil være tilgjengelig i Europa fra mars 2021. Prisen er satt til 3.190 NOK.

Les mer om IE 300 hos Sennheiser

Last modified on Tuesday, 26 January 2021 17:25
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Latest from Karl Erik Sylthe