Wednesday, 15 September 2021 14:34

CX Plus True Wireless – nye øreplugger i mellomklassen fra Sennheiser

Written by

Tidligere i sommer lanserte Sennheiser ørepluggene CX True Wireless. Nå suppleres CX-serien med en ny trådløs versjon som har ANC

Da Sennheiser lanserte CX True Wireless i slutten av juni i sommer overrasket de på to punkt. For det første overrasket de med å lansere et sett øreplugger som de påsto skulle ha «overlegen lyd, uten kompromisser» og som samtidig hadde enn prislapp som snuste på budsjettklassen. Den andre overraskelsen var at de gikk mot strømmen, ved å lansere et sett premium øreplugger uten aktiv støykansellering – en egenskap som har blitt mer eller mindre standard i 2021.

CX Plus True Wireless

Kanskje var årsaken at CX True Wireless skulle ha en eksistens ved siden av CX 400bt True Wireless, en modell som ble lansert i 2020. Uansett har CX 400bt nå fått avløsning, og avløseren heter CX Plus True Wireless.

Og hvis du allerede har regnet ut at nykommeren har ANC, får du ingen Scoop-pris av den grunn. Heller ikke for å forutse at de i samme slengen også får «Tranparent Hearing», som er Sennheiser sitt bud på Awarenessmode.

aptX Adaptive

Men hvis du derimot hadde forutsett at CX Plus True Wireless også har fått aptX Adaptive levert via Bluetooth 5.2 i tillegg til vanlig aptX, SBC og AAC, begynner vi å snakke. Dette er en blåtannkodek som tilpasser oppløsningen til den til en hver tid tilgjengelige båndbredden, og på sitt beste kan levere HD lyd. Denne kodeken er ikke tilgjengelig verken på CX True Wireless eller på flaggskipmodellene Momentum TW 2, som vi har testet tidligere og som også er blant våre absolutte favoritter når det kommer til helt trådløse øreplugger

Riktignok er det ikke Lossless HD, men det er bare et tidsspørsmål. For Qualcomm har allerede annonsert at aptX Lossless er i horisonten, og dette er også en kodek som sorterer under aptX Adaptive. Det er uvisst om aptX Lossless kan komme som en software-oppgradering på utvalgt Hardware som fra før har aptX Adaptive, men det er lov å være optimist.

Vi glemte forresten å nevne at CX Plus True Wireless også har Smart Pause. Dette er en funksjon som er veldig grei å ha, og sørger for at avspillingen tar en pause hvis du tar ut ørepluggene, og starter igjen hvis du setter dem tilbake innen rimelig tid.

Batteritid

Her er vi på en av de egenskapene som imponerer. For CX Plus True Wireless har en total batteritid på 24 timer. Og 8 av disse er uten opplading i etuiet.

Ladetid er oppgitt til 1,5 time, mens 10 minutt hurtiglading gir deg en time spilletid.

App

Disse ørepluggene er kompatible med Sennheiser sin app, en app som er kandidat til å være markedets beste app for øreplugger. Her er det veldig rikelige justeringsmuligheter både for betjening og får lyd.

Pris og levering

CX Plus True Wireless er tilgjengelig i svart og hvitt fra 28. september. Prisen er satt til 1790 NOK

Les mer om CX Plus True Wireless hos Sennheiser

Last modified on Wednesday, 15 September 2021 15:35
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Latest from Karl Erik Sylthe