Thursday, 23 September 2021 09:52

Chord ANNI – ny kompakt forsterker i Qutest-serien

Written by

Chord har utvidet Qutest-serien fra å være en serie med spesialbokser til å bli et komplett system i miniformat. Nykommeren Anni er en integrert forsterker for både hodetelefoner og høyttalere.

Helt fra starten I 1989 har Chord Electronics Ltd hatt en heller ukonvensjonell tilnærming til design på sine elektronikkprodukter, og har hatt ambisjoner om å skape produkter med kompromissløs standard. De er kjent for sine kompakte serier Mobile, Hugo Qutest, men også for sine fullstørrelse serier som strekker seg helt opp til den ekstremt elegante Reference-serien. Og det alle disse seriene har felles er et design som gjør at det er en tilnærmet umulig oppgave å forveksle dem med produkter fra en annen produsent. Og i likhet med britiske HiFi-produsenter flest er også Chord Electronics over middels stolte av sitt produksjonsland.

Qutest-serien

Denne serien som spiller på mange av de samme designmessige strengene som Mobile og Hugo med sine karakteristiske fordypninger rundt betjeningsknappene i det sorte aluminiumskabinettet, har fra før hatt to små bokser med spesialfunksjoner. Vi snakker om DACen QUTEST og RIAA-trinnet HUEI. I tillegg finnes det et spesialkonstruert modulært rack-system kalt QSS (Qutest System Stand)

 

Chord Anni

Med den nye integrerte forsterkeren ANNI utvides Qutest-serien til å være et komplett HiFi-system for minimalister. Og da utvides minimalisme-begrepet til også å inkludere måtehold i øvelsen effekthungrige høyttalere spilt på høyt volum.

For med en effektdel som yter 10 watt i 8 ohm er det unødvendig å fortelle at dette ikke er den forsterkermodell som er et naturlig valg dersom du skal plage naboen i et glissent villaområde, i hvert fall ikke med tungdrevne høyttalere.

Gitt en kampvekt på langt under kiloen er det en ganske trygg antakelse at det må være en klasse D-forsterker som befinner seg under det kompakte skallet bestående av et CNC-frest aluminiumskabinett. Men dette er den ene gangen der kjappe- og tilsynelatende trygge antakelser er en felle. For ANNI har en klasse AB forsterker, drevet av en høyfrekvent swichmode strømforsyning på 15 volt.

Hodetelefonforsterker

Det skinner likevel gjennom at ANNI har hodetelefoner som sitt primære satsingsområde. Den er utstyrt med to hodetelefonutganger på 6,35mm og 3,5mm, og de kan drives separat eller samtidig. Det er også en kombinert gain-knapp med lysdiode som indikerer lav eller høy gain.

Volumkontrollrattet sentralt på frontpanelet fungerer også som en inngangsvelger ved et trykk på rattet. Den gir mulighet for å velge mellom de to RCA-inngangene på apparatets bakside. Der finner du også høyttalerutganger for bananplugger.

 

Tilgjengelighet og pris

ANNI er forventet å være tilgjengelig i løpet av 4 uker. Anbefalt pris er kr. 16.990,-

Priser for resten av Qutest-serien er:

  • QUTEST DAC: kr. 17.990,-
  • Huei MM/MC Riia: kr. 13.990,-
  • Qutest Rack: kr. 3.495 pr. apparat

 

Les mer om ANNI hos den norske importøren Mono AS

Les mer om ANNI hos Chord Electronics Ltd

Last modified on Thursday, 23 September 2021 11:47
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.