Wednesday, 31 December 2003 23:00

Radikale oppgradering av Linn Sondek LP12

Written by

For et par år siden lanserte Linn drastkiske oppgraderinger av LP12 som ble belønnet med Eisa European High End Audio 07/08 award. Nå løfter de LP12 enda høyere.

 

 

Linn Radikal er en pakkeløsning som består av ny motor, motorstyring og strømforsyning. Motoren monteres som ventet inne i spilleren, mens strømforsyning og motorstyring sitter i et eget kabinett. Og du kan velge mellom et standard AV-kabinett som vist på øverste bilde, eller et Klimax kabinett som vist nederst på siden. Strømforsyningen kan også betjene den nye RIAA-enheten Urika for Sondek LP12. Et forhold som skiller Radikal fra tidligere strømforsyninger er at Radikal er selvkalibrerende. Ved oppstart vil den i løpet av ti sekund gå gjennom en automatisk kalibrering, og som hjelpemiddel benyttes samme lavjitterklokke som vi finner i Klimax DS.

Linn Urika er Linn sitt nye referanse RIAA-trinn, og er beregnet for innmontering i Sondek LP12. Den monteres på en modifisert Trampolin plate. Det er en uvanlig løsning med RIAA montert inne i selve spilleren. Linn sin filosofi går ut på at det er optimalt å minimere den kritiske signalveien før det svake MC-signalet blir forsterket opp. Derfor er det også laget en ny T-kabel frem til RIAA-trinnet som er bare25cm lang.


Norske priser for Radikal og Urika:

- Linn Radikal i Klimax kabinett: kr. 51.500,-
- Linn Radikal i AV-kabinett: kr. 28.500,-
- Linn Urika, inkl-. ny Trampolin og T-kabel: kr. 25.500,-

Les mer hos importøren Kontrapunkt

Mer teknisk informasjon hos Linn

kes

Last modified on Tuesday, 19 January 2010 15:51
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.