Thursday, 08 October 2015 14:59

Zeppelin Wireless – tredje generasjon luftskip fra Bowers & Wilkins

Written by

 

Bowers & Wilkins lanserer tredje generasjon Zeppelin. Og navnet Zeppelin Wireless avslører at det er flere nyvinninger inne trådløse forbindelser.

 

 

 

Første generasjon av Zeppelin gav en ganske samlet redaksjon hakeslipp da vi hadde med et testeksemplar på et redaksjonstreff i Øksenvågen på Averøy en maihelg i forrige desennium. En forbløffende bra lyd fra en så kompakt enhet, der eneste innvending fra noen av oss var at bassen var tunet litt i høyeste laget som default. Første generasjon zeppelin hadde ingen trådløse muligheter, bare iPod-docking og minijack inngang.

Neste generasjon Zeppelin het Zeppelin Air. Denne var i tillegg utstyrt med AirPlay. Men kanskje minst like vesentlig var en forbedring i lydkvalitet.

 

 

Nå er altså tredje generasjon Zeppelin annonsert, og navnet er Zeppelin Wireless. Denne har fremdeles AirPlay, men har i tillegg verdifulle kommunikasjonsegenskaper som Bluetooth aptX, og Spotify Connect.

Men også på denne generasjonen skal det være ganske dyptpløyende endringer i lyden. Det er ifølge B&W en forbedret DSP. Høyttalerbestykningen er en longthrow 6,5-tommer i bunnen, supplert med to 90mm mellomtoner og to 25mm diskanter. Det er fem forsterkere i denne enheten, 4 stk. 25-wattere til hvert enkelt diskant- og mellomtoneelement, og en 50 watter til bassen.

Styring av Zeppelin Wireless kan også skje via en app fra B&W.

 

 

 

Bowers & Wilkins importeres til Norge av Hi-fi klubben.

Les mer om Zeppelin Wireless hos B&W.

 

 

 

Last modified on Sunday, 14 June 2020 09:51
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Related items