Thursday, 30 June 2022 20:23

PX7 S2 - nye trådløse hodetelefoner fra B&W

Written by

Bowers & Wilkins lanserer nye og oppgraderte versjoner av sine toppmodeller av trådløse hodetelefoner. De nye modellene kommer i tre ulike farger, og har flere tydelige forbedringer over forgjengerne PX7.

Den 8. juni var vi invitert til av Sound United til en digital presselansering av nye hodetelefoner fra Bowers & Wilkins, med sperrefrist 29. juni. Og gitt B&W sin track record innen både høyttalere og hodetelefoner der de seilte opp som vår desiderte favoritt i klassen helt trådløse IEM med PI7 som vi testet i fjor sommer, var det ikke til å unngå at denne lanseringen skapte over middels oppmerksomhet.

Selv om Bowers & Wilkins har produsert høyttalere i etter hvert alle segmenter i 55 år, er det bare drøye ti år siden de lanserte sine første hodetelefoner, og da med modellene P5. De ble overgått av P7 i 2013, en modell som etter hvert også kom i en trådløs utgave. Og for fem år siden kom de første blåtannmodellene i Px-serien, supplert av PX5 og PX7 i 2019.

B&W PX7 S2

Og det er nettopp denne sistnevnte trådløse toppmodellen PX7 som nå får en erstatter i PX7 S2. Og selv om det er godt mulig å se hvor PX7 S2 kommer fra, er det åpenbare forskjeller fra forgjengerne allerede i detaljutforming av designet. Et viktig akustisk designelement er at ne nyutviklede 40mm driverne drivene i PX7 S2 er vinklet forover, noe B&W lover skal gi en god lydgjengivelse. Det er også en slankere profil enn de utgående PX7.

B&W lover også at de nye S2 skal ha en kraftig forbedret støykansellering som blir støttet av 6 ulike mikrofoner. Også komforten skal være ekstra godt ivaretatt av øreputer med memoryfoam.

Musikkstyringen blir ivaretatt av B&W Music App, en app vi stiftet et hyggelig bekjentskap med i testen av 4. generasjon Zeppelin som ble publisert for få uker siden. Her gis det støtte for brukertilpasset EQ og støtte for stemmestyring. Lydoverføingen skjer via Bluetooth 5.0, med aptX Adaptive.

Tilgjengelighet, farger og pris.

PX7 S2 er tilgjengelig fra 29. juni i fargene grå, blå og sort, i en hardcase i matchende farge som også gir rom for medfølgende USB-C og 3.5mm kabler.

Vi regner med å komme tilbake med en test av PX7 S2 i løpet av sommeren eller høsten.

 

Veil. pris i Norge for PX/ S2 er kr. 4.198,-.

Les mer om B&W PX7 S2 hos HiFi klubben

Les mer om B&W PX7 S2 hos Bowers & Wilkins

B&W PX8

I tillegg til den nye S2 av PX8 ble det også vist frem en helt ny toppmodell som kommer senere i sommer. Den har navnet PX8, og det er omtrent det eneste vi har lov til å si foreløpig. Bortsett fra at prisen er ca. 170 Euro høyere.

Last modified on Friday, 01 July 2022 06:19
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Related items