onsdag, 15 mai 2019 18:51

Classè på HighEnd 2019 i Munchen - Ny Delta-serie

Skrevet av

Classè stilte på HighEnd i Munchen for første gang på over 10 år. Dette var for noen av oss et av høydepunktene på årets HighEnd.

Dave Nauber - President i Classè - er en person som utøver en naturlig autoritet tuftet på en miks av profesjonalitet og et tillitvekkende vesen. I hvert fall bedømt fra midtre rad på Classè sin åpningsevent på årets HighEnd i Munchen. Han har vært hos Classè i 18 år, og redegjorde på en troverdig måte for Classè sin noe ukomfortable reise de siste årene, med adskillelse fra Bowers & Wilkins, men som endte opp med at de ble integrert som et av selskapene i Sound United, sammen med merkevarer som Marantz, Denon, Definitive Technology, Polk, Heos og Boston Acoustics. Og det er ikke diskutabelt at Classè fremstår som The Very Highest End av disse merkene.

Dave Nauber presenterte med troverdighet at dette makkerskiftet hadde vært en lykkelig prosess for Classè. Ikke minst på grunn av produksjonsfasilitetene på Shirakawa Audio Works i Japan. Han la heller ikke skjul på at Classè er et ekslusivt merke, og at det er viktig at alle ledd i produksjonslinjen avspeiler dette.

 

 

Classe Delta – 3. gen.

Høydepunktet på denne Classè-eventen i Munchen var forhåndslanseringen av tredje generasjon av Delta-serien. I denne generasjonen er det oppgradering både av design og konstruksjon, ifølge Dave Nauber.

I oppsettet under presentasjonen hadde hanket inn et par velvoksne FinkTeam WM-4. Til å drive disse hadde de satt opp et førproduksjons-sett fra den kommende Delta-serien, med forforsterkeren Delta PRE, og to stk. av monoblokkene Delta Mono. Sistnevnte er på 300 Watt i 8 ohm, og kjører i ren klasse A opp til 35 watt. Designlinjen til disse forsterkerne er videre foredling av kjente linjer fra tidligere generasjoner av Delta-serien.

Som lydkilder ble det benyttet streaming til størstedelen av demoen. Men avslutningsvis spilte Dave Nauber på en Studer spolebåndopptaker. En trommesolo som låt som om trommisen selv var til stede.

 

 

Classè Delta PRE

En liten presentasjon av Delta-serien er på sin plass. Vi starter med forforsterkeren Delta PRE. Classè sier at denne konsepuelt er basert på CP-800, men inneholder helt nye kretsdesign og komponenter. Den har dual-differensial DACer, og en analog volumkontroll med 0,25 dB trinnvis demping.

Delta PRE har innebygget phono-trinn, og mulighet for HDMI-svisjing, og har i tillegg USB, optisk og coax, sammen med XLR og RCA analoge innganger. Forforsterkeren kan både kjøre i ren analog mode, i tillegg til at det er bypass for all prosessering.

 

 

Classe Delta MONO og Delta STEREO

Mens monoblokkene Delta MONO har effekt på 300W i 8 ohm som dobles til 600W i 4 ohm, har stereoforsterkeren Delta STEREO 2x250W i 8 ohm, og 2x500W i 4 ohm. Monoblokkene leverer 35 watt i ren klasse A, mens stereoforsterkeren jobber i ren klasse A opp til 2x12,5 watt.

Vi tar også med at hver monoblokk veier 44,3 kg, mens stereoforsterkeren har en matchvekt på 46,2 kg.

 

 

3. generasjon av Delta-serien forventes å være leveringsklar 2. halvår i 2019.

Les mer hos Classè

 

Sist redigert lørdag, 29 februar 2020 06:28
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.