onsdag, 02 oktober 2013 13:46

PLATENYTT - Remote Galaxy – ny utgivelse fra 2L

Skrevet av

2L presenterer en ny utgivelse. Denne gangen er det utgivelse på Pure Audio BLu-ray + vinyl.

Les mer:

Musikken er Remote Galaxy, med komposisjoner av Flint Juventino Beppe, fremført av engelske Philharmionia Orchestra - dirigert av Vladimir Ashkenazy.

I følge 2L sin lanseringsplan kommer det 3 utgivelser i høst. Den første av de bla første gang kunngjort i dag. Det er snakk om utgivelse både på 180 grams vilnyl, og på Pure Audio Blu-ray. Sistnevnte har spor med 2.0 LPCM, 5.1 DTS HD MA i 24/192 og 7.1 DTS HD MA i 24/96.

Det mest eksotiske er likevel sporet med 9.1 Audio-3D i 24/96. Dette er den 2. utgivelsen fra 2L med dette formatet med 4 høydekanaler. Og det er enda en på gang i høst som det jobbes med nå.

Den eneste haken med Auro-3D er at det enda ikke er tilgjengelige dekodere for privatsektoren. I profesjonelle systemer er Auro-3D mye utbredt, men altså enda ikke i hjemmesegmentet. For en ukes tid siden formidlet vi på facebook nyheten om at Datasat hadde inngått avtale med Auro-3D om implementering av dekoder i deres high-end prosessoren RS20i. Dette er et temmelig ukjent produkt på det norske markedet, men vi kan håpe at det er begynnelsen på en trend der de større HW-produsentene kommer etter.

Uansett later det til å være spennende musikk her – avslørt av en sniklytt på Wimp Hifi, hvor innspillingene allerede er tilgjengelig som lossless 44.1/16 ALAC. Videre forteller booklet om en sirkulær oppstilling av musikere rundt en sentral mikrofongruppe – et grep vi har vært vitne til tidligere fra Lindberg Lyd.

Les mer hos 2L

Lest 10188 ganger Sist redigert lørdag, 21 desember 2013 08:15
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.