mandag, 17 februar 2014 15:29

Sony Music tungt inn i Pure Audio Blu-ray?

Skrevet av

I November lanserte Sony Music sin første utgivelse i Pure Audio Blu-ray. Nå ryktes det om 20 til i løpet av våren.

Les mer:

Både Sony Electronics og Sony Music var tungt inne I SACD da formatkrigen mellom SACD og DVD-Audio startet for drøyt ti år siden. Ikke rart, for Sony var en av lisensholderne til SACD-formatet sammen med Philips. Av samme grunn var det en anelse overraskende at Sony var såpass kjappe med å droppe SACD-støtte, da det viste seg at formatet aldri kunne få det volumsegmentet som man innledningsvis hadde håpet.

Dette er historie, og nå er det Blu-ray som er den nye slagmarken. Til nå er det stort sett de små entusiastselskapene som har regjert på denne arenaen, med 2L i spissen i formatet Pure Audio Blu-ray. Store aktører som Naxos og DG har også deltatt med lydutgivelser på Blu-ray, men uten at de har satset på volum.

I 2013 kom en ny gigant på markedet, idet Universal Music Group erklærte at de oppfant lydutgivelser på Blu-ray, 5-6 år etter at 2L utgav sin første Pure Audio Blu-ray. Nå har det foreløpig fremstått som en halvhjertet satsing fra UMG sin side, med en rekke overraskende disposisjoner, og en forvirrende begrepsbruk der tilsynelatende High Fidelity Pure Audio deFacto endrer navn til Blu-ray Pure Audio, m.a.o. sånn sirka Pure Audio Blu-ray speilvendt. Det var vel akkurat det bransjen trengte…!

 

Dette ble en lang omvei for å fortelle om at Sony Music – en annen av de virkelige gigantene i musikkbransjen nå later til å satse på Pure Audio Blu-ray. I november lanserte de en innspilling med musikkhistoriens to mest spilte Requiem – av Mozart og Verdi – på en utgivelse med Pure Audio Blu-ray. Og nå vil ryktebørsen ha det til at det er 20 «nye» utgivelser på gang i løpet av vårsesjonen. Det skal dreie seg om:

- Miles Davis - Kind Of Blue
- Michael Jackson - Thriller
- Billie Holiday - Lady In Satin
- Billy Joel - The Stranger
- Johnny Cash - At Folsom Prison
- Janis Joplin - Pearl
- Carole King - Tapestry
- Bob Dylan - Highway 61 Revisited
- Herbie Hancock - Headhunters
- Dave Brubeck - Time Out
- Elvis Presley - Elvis Presley
- Lou Reed - Transformer
- The Clash - London Calling
- Cyndi Lauper - She's So Unusual
- Stevie Ray Vaughan And Double Trouble - Texas Flood
- Sly & The Family Stone - There's A Riot Goin 'On
- Pearl Jam - Ten
- James Taylor - JT
- Peter Tosh - Legalize It
- Patti Smith – Horses

Dette er tildels svært gamle travere, men vi håper at det varsler starten på en stor offensiv fra Sony Music.

Sist redigert fredag, 24 juli 2020 21:10
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.