Thursday, 25 March 2021 20:30

Beoplay HX – nye oppgraderte ANC-hodetelefoner som følger i H9 sine fotspor

Written by

B&O har lansert en ny trådløs hodetelefon som ligger nærmere den tidligere toppmodellen enn det den ferske jubileumsmodellen Beoplay H95 gjør. Beoplay HX har designmessige fellsetrekk med H9, men skal ifølge B&O ha en rekke forbedringer.

I desember 2016 lansert Bang & Olufsen de trådløse hodetelefonene Beoplay H9. Dette var B&O sitt tilbud til brukere som likte de kablede hodetelefonene H6, men som gjerne ville ha trådløse modeller med ANC. I januar 2018 lanserte B&O den oppgraderte versjonen H9i, en modell vi testet i 2019, og som siden det har vært en av mine favoritter blant de trådløse hodetelefonene på grunn av allround egenskaper med design, finish og ikke minst lydkvalitet som hovedattraksjoner.

I mai 2019 kom tredje generasjon H9, også denne gangen med noen forbedringer.

Beoplay HX

Nå lanseres Beoplay HX, eller H10 blant venner. HX er ellers et annet navn for H10, der «X»en er et romertall - et trekk vi kjenner igjen fra blant annet Apple.

Design

MNML er ansvarlige for designet, et selskap som ogås sto for jubileumsmodellen Beoplay H95. Designmessig er HX en forsiktig videreutvikling av H9, i forhold til den mer radikale H95, som vi håper å kunne teste i løpet av nær fremtid. Flaggskipmodellen H95 kjennetegnes av mer ovale øreklokker og de forførende lekre kontrollene av volum og ANC på hver klokke som gir assosiasjoner til blender-ringene på et entusiastobjektiv for fotografer.

På HX er det kjente virkemidler som benyttes, dominert av øreklokker med myk polstring trukket med lammeskinn, og hodebøyler trukket med kuskinn på utsiden og et mykt strukket stoff på undersiden av hodebøylen. Bøylen har en senteravlastingssone, som i følge B&O skal hindre at du blir sliten etter lang tids bruk. Og disse myke materialene danner en kontrast til polert aluminium som er benyttet i overgangen mellom hodeklokker og bøyler.

Funksjoner

Batteritiden på HX er økt til 35 timer, og lyden overføres via Bluetooth 5.1. Av lydkodeker støttes både SBC, AAC og aptX. Dette bør sikre optimale forhold for både iOS og Android-brukere. Microsoft Swift Pair, Google Fast Pair og Made for iPhone (MFi) er underteknologier som skal gi kjapp tilkobling til ulike produktgrupper.

ANC er forbedret på HX, og går under navnet Adaptive Active Noice Cansellation. Vi finner ellers igjen B&O sin styreplate på lokket av hodeklokken. Det er fire mikrofoner som skal gi forbedret tale, ifølge B&O.

Lyden

Bang & Olufsen lover en forbedret lydgjengivelse på H10 i forhold til H9. Dette må vi i første omgang bare ta på face value, men håper å kunne komme tilbake med en grundig test som vil avsløre om dette holder stikk.

Pris og tilgjengelighet

Beoplay HX skal være tilgjengelig fra i dag 25.3.2021, og har en veil pris i Norge på kr. 5.399,-

Les mer om Beoplay HX hos Bang & Olufsen

Last modified on Thursday, 25 March 2021 22:20
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.