onsdag, 15 juli 2020 08:42

The Morning Show S2 er i horisonten.

Skrevet av

The Morning Show var en serie som bidro til at Apple TV+ fikk stor oppmerksomhet fra start da det oppsto 1. november 2019. Nå jobbes det med sesong 2, og vi tar både et tilbakeblikk og et gløtt fremover mot S2.

Den populære serien The Morning Show har tilhold i et TV-show som har daglige talk-show som spinner rundt dagens nyheter. Selv om seriens konsept for mange får en umiskjennelig label som såpe, er den også for mange av oss et av mange gode eksempler på at kvalitet trumfer sjanger. Mange gode skuespillere toppes av Jenifer Aniston og Reese Witherspoon i rollene som hhv Alex Levy og Bradley Jackson, en ankerduo med rikelig indre turbulens og maktkamper etter at Bradley overtok plassen til Mitch spilt av Steve Carell, en skuespiller som i disse dager er Netflix-aktuell i den satiriske serien Space Force som har tydelige spark til Trump-administrasjonens mange absurditeter.  Mitch måtte gå etter en avsløring i åpenbart Mee Too-terreng.

Og selv om Mee Too er et klart hovedbakteppe for The Morning Show er det andre temaer som er minst like viktige bærebjelker. Ulike avskygninger av makt er en av dem, og dynamikken og spenningsfeltet mellom nyheter og underholdningsverdi et annet. Og så blir alle disse temaene styrket av at manusforfatter Kerry Ehrin manøvrerer serien mer mot gråsonene av disse problemstillingene enn de åpenbare karikerte tilfellene. Serien har skapt en rekke interessante karakterer som avspeiler ulike fasetter av makt og tilnærming til makt. Fra den litt vaklende Alex som først mot slutten av sesongen erkjenner at også hun har tråkket litt feil, til Bradley med sin åpenbare mangel på impulskontroll og urjournalistiske teft og appetitt. Seriens kvalitet ligger rett og slett i at det er en rekke reflekterte mennesker som står bak den, på begge sider av kamera.

Sesong 2

Seriens sesong 1 slutter med et dramatisk crescendo som er såpass fundamentalt at det da serien gikk var egnet til å så tvil om det i det hele tatt var egnet å komme tilbake. Det spørsmålet kan den neglebitende delen av befolkningen senke skuldrene til, for allerede umiddelbart etter teppefall for siste episode i sesong 1 ble det jobbet med neste sesong. Opprinnelig plan var at sesong 2 skulle på lufta i november 2020, men korona har selvfølgelig forkludret fremdriften etter at samfunnet stengte ned mens filmingen av 1. episode i S2 var i gang. Nå er ukjent dato i 2021 litt mer realistisk.

Manusforfatter Kerry Ehrin har avslørt at sesong 2 vil fortsette der det slapp i episode 10 av sesong 1. Det innebærer at ankerduoen Alex og Bradley er på plass, og det er også Mitch, som trolig vil fortsette å være personifiseringen av Mee Too.

Men samtidig er det trolig at nye problemstillinger vil være hovedfokus, og i Youtube-seansen nedenfor antydes det at Black Life Matters og rasediskriminering kanskje vil være et nytt bakteppe.

I den en time lange seansen som Apple TV+ har lagt ut på Youtube får vi møte 12 av hovedaktørene i The Morning Show, både skuespillere, regissør og manusforfatter. Det gir en interessant fordypning i seriens ideer, og får fungere som en trøsteepisode mellom sesongene…

Lest 3373 ganger Sist redigert onsdag, 15 juli 2020 09:17
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.