fredag, 24 juli 2020 13:18

BRAVIA OLED 48A9 – Sony slår følge med LG

Skrevet av

Sony har offentliggjort en ny OLED-modell i dag. BRAVIA OLED 48A9 skiller seg fra mengden på en interessant måte.

I midten av mai hadde LG en stor digital lansering av 2020-modellene, og vi hadde spesielt fokus på OLED-versjonene i vår gjennomgang av denne lanseringen. En modell skilte seg ut på den lanseringen, en 48-tommers utgave i mellomklasseserien CX. LG antydet at dette kunne vise seg å bli et interessant alternativ også for gamere.

Sony BRAVIA OLED 48A9

I dag har også Sony lansert en nyhet på OLED-himmelen, og her viser det seg at også denne produsenten har funnet det interessant å lansere en «liten» OLED. BRAVIA OLED 48A9 er som navnet antyder en 48-tommer OLED.

Prosessoren i OLED 48A9 er den samme som Sony benytter i sine 8k-Tver. Det innebærer at den har Sony sin Pixel Contrast Booster, som ifølge Sony skal gi bedre farger og øke kontrastene.

Acoustic Surface Audio

En annen spesialitet fra Sony som er på plass i OLED 48A9 er Acoustic Surface Audio. Dette innebærer at lyden blir generert av selve panelet, fra det området der lydkilden også visuelt oppstår. Også Sony sitt eget S-Force Front Surround er på plass i denne TVen i tillegg til Dolby Atmos.

Gaming

Også Sony fremhever sin nye 48-tommers OLED i forbindelse med gaming. Da selvfølgelig i form av PS4, men vi går ut fra at PS5 som er forventet under en del juletrær i år også vil være høyst aktuell. 4k120Hz støttes av TVen.

BRAVIA OLED 48A9 er forventet å være tilgjengelig i slutten av august, og prisen er satt til 20.000,-, omtrent det samme som LG har prissatt sin OLED48CX til.

Les mer om BRAVIA OLED 48A9 hos Sony

Sist redigert mandag, 27 juli 2020 15:01
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.