onsdag, 01 september 2021 13:47

QuietComfort 45 – ny toppmodell fra kongen av støykansellering.

Skrevet av

I går lanserte Bose en ny flaggskipmodell som overtar stafettpinnen etter QuietComfort 35 II. De nye flaggskipene heter QuietComfort 45, og lover enda bedre støyreduksjon enn forgjengerne.

Sommeren 2019 lanserte Bose et par hodetelefoner med det litt overraskende navnet NCH 700, med et design som skilte seg ganske kraftig fra QuietComfort 35 II. Og det gjorde jo for så vidt navnet også, men det forhindre ikke at de oppnådde et godt resultat i vår test litt utpå høsten samme år.

QuietComfort 45

Nå i sommer har vi en stund ant konturene av en ny modell som lander lnag nærmere den opprinnelige stammen. For QuietComfort 45 både har et navn og design der slektskapet til QC 35 II er åpenbart. Og så er selvfølgelig spenningsmomentet om hvilke forbedringer de nye modellene kan tilby. Vi har meldt vår interesse for en test, men inntil et testeksemplar er tilgjengelig er det bare produsentene sine løfter vi kan formidle.

 

To modus — QUIET og AWARE

På den nye QC45 er det to ulike modus – Quiet og Aware. Og hvis du i likhet med oss har fulgt litt med innen trådløse hodetelefoner den siste tiden skjønner du umiddelbart at Quiet er aktiv støykansellering mens Aware går ut på å formidle lyd fra omgivelsene. Modusen Quiet formidler Bose så høye forventninger til at de beskriver den som at verden forsvinner med et «svisj» når du slår på bryteren. Det er de samme mikrofonene som sørger for støykansellering som jobber i motsatt modus når du velger Aware.

 

Komfort

Den andre delen av produktnavnet lover på et innlysende vis at QuietComfort 45 har høy komfort. Dette lover Bose å ivareta ved hjelp av myke puter uten folder utført i syntetisk skinn, og et minimalt horisontalt press. Hodenbøylen forsterkes av glassfylt nylon for å beskytte mot fall, og den sammenleggbare bøylen er utført med formstøpt metallhengsel

 

Bluetooth og batteri

QC45 holder kontakt med omgivelsene via Bluetooth 5.1, men det er ikke oppgitt hvilke kodeker som støttes. Du kan også velge en kablet tilkobling via de 3.5-2.5mm minijack-kablene.

Batteritid er oppgitt til 24 timer, som er klart over middels. Lading foregår via den medfølgende USB-C kabelen.

Tilgjengelighet og pris

Bose QuietComfort 45 kommer i fargene sort og gråhvit, og blir tilgjengelig fra og med 30 september.

Prisen er satt til kr. 3.999,-

Les mer om QuietCOmfort 45 hos Bose

Sist redigert onsdag, 01 september 2021 18:56
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.