Monday, 24 February 2020 19:07

Huawei lanserer 2. generasjon brettemobil Mate Xs. Og mye mer… Oppdatert 27.2 med Keynote + priser på MatePAd Pro

Written by

Når MCW i Barcelona stenges, får Barcelona komme til oss. I dag har Huawei lansert mange nyheter i en overført sending fra Barcelona, og det desiderte høydepunktet var brettemobilen Huawei Mate Xs.

Huawei Norge inviterte pressen til en lanseringsevent i Gambit H+K sine lokaler i Borggården ved rådhuset i Oslo. Her fikk vi overført en keynote fra Barcelona. Etter en introduksjon av Andrew Garrihy (Director of Brand Huawei Consumer Business Group) tok Richard Yu over - CEO of Huawei Technologies Consumer Business Group.

Huawei Mate Xs

Og det som hadde vært det store spenningsmomentet ble eksponert allerede fra start – den store nyheten som ryktene ville ha det til skulle lanseres i mars/april ble presentert allerede nå. Og da snakker vi selvfølgelig om 2. generasjon med brettemobil fra Huawei. Mate X ble lansert i 2019, som en av de aller første brettemobilene med brettbar skjerm på markedet. Og etterfølgeren Mate Xs ble lansert i dag. Den er til forveksling lik forgjengeren, men har en del forbedringer. Den viktigste er gjerne at prosessoren nå er en 5G Kirin 990, men også et forbedret Falcon Wing design i hengselen er av betydning.

Skjermen i Huawei Mate Xs er en fleksibel konstruksjon som består av en to-lag polymerstruktur. Det brettbare displayet er laget med en Huawei-utviklet teknikk der man holder to lag med aerospace-grade polyamid sammen med en optisk klar enhet. Huawei hevder at det unike materialet gir displayet fantastisk bildekvalitet, metning og lysstyrke, samtidig som det beholder god slitestyrke.

I brettet tilstand er det to skjermer på Mate Xs. En 6,6-tommer, og en 6,38. Nå mobilen er brettet ut gir det en 8-tommers skjerm som i realiteten er som et lite nettbrett på 8 tommer.

Mate Xs har Leicas SuperSensing firekamerasystem, som består av et 40MP hovedkamera (bred vinkel, f/1.8), 16MP ultra-vidvinkel kamera (f/2.2), 8MP telefotokamera (f/2,4, OIS) og et 3D Depth Sensing-kamera. Kamerasystemet til Huawei har tidligere utmerket seg på forgjengere som P30 Pro, og også på Mate 30 Pro som nettopp har kommet til Norge i begrenset omfang.

Mate Xs gjør bruk av multitasking, om med den store skjermen som også kan deles i to arbeidsområder kommer dette godt til nytte. To apper kan vises side om side, og bilder, tekst og dokumenter kan flyttes fra skjerm til skjerm. Og med Huawei sitt økosystem er det også lagt til rette for enkel overføring mellom mobil, nettbrett og PC, på tvers av operativsystem.

Det var også et eksemplar av Mate Xs til stede i demorommet etter keynoten, med mulighet for nærkontakt med både denne og andre enheter som ble lansert.

I motsetning til forgjengeren Mate X vi Mate Xs bli tilgjengelig i Norge. Dette vil skje i slutten av mars, og prisen blir fra 24.990,- og oppover. Det var ingen som sa at dette er en billigmobil…

Les mer om Mate Xs hos Huawei

P40-serien

P40-serien er den serien verden venter på etter at Mate 30 Pro ble lansert for litt siden, for øvrig også den uten å komme til Norge i første omgang. Etter hvert har den kommet i begrenset omgang, men da uten Google sine apper.

Den neste serien ut er altså P40-serien, og her skjedde det litt uvanlige at det var Lite-modellen som ble vist frem i demorommet. Tidligere har Lite-versjonen kommet i etterkant av standard- og Pro-modellene, men denne gangen later det til at den kommer først.

Det var ingen presentasjon av den fra Richard Yu sin side, og vi kan ikke se at den har blitt offisielt lansert, så spesifikasjoner blir bare på ryktestadiet. Men det var vitterlig tre velskapte eksemplar til stede, selv om de havnet litt i skyggen av brettemobilen Mate Xs.

Og ryktene sier at den har 8GB minne og 128GB lagring, 4 kameraer som tradisjonen tro ikke kommer fra Leica på Lite-versjonen. Videre forteller ryktene at displayet er på 6,4 tommer, og at prosessoren er en HiSilicon Kirin 810.

Huawei sin representant kjente ikke til forventet pris, men siden tidligere Lite-modeller ved lansering har lagt rundt fire tusen mente han det er naturlig å forvente at også P40 Lite vil ligge i nærområdet, +/- en femhundrelapp.

Huawei MatePad Pro

Den andre store mobile nyheten på dagens lansering var Huawei MatePad Pro. Dette nettbrettet er Huawei sitt flaggskip i den nye MatePad-serien. Huawei skryter av at MatePad Pro har verdens beste forhold mellom den 10,8 tommer store skjermen og kropp, med et forholdstall på 90%.

Også MatePad Pro har den same Kirin 990 brikken som Mate Xd har. EMUI10 gir i tillegg støtte for funksjoner som Multi-Window, Multi-screen Collaboration og Huawei APP Multiplier.

Av tilgjenglig tilleggsutstyr fremheves Huaweis M-Pencil og Smart Magnetic Keyboard. Huawei hevder at MatePad Pro er verdens første nettbrett som støtter trådløs og reversert lading.

Vekten på MatePad Pro er snaut 500 gram.

Priser i Euro på ulike varianter av MatePad Pro:

  • 549 € med 6GB minne og 128GB lagring, WiFi
  • 649 € med 8gB minne og 256 GB lagring, WiFi
  • 749 € med 8GB minne og 256 GB lagring, WiFi. Inkl. M-pencil / Vegan Leather edition
  • 599 € med 6GB minne og 128 GB lagring, LTE
  • 699 € med 8GB minne og 256 GB lagring, LTE

Les mer om MatePad Pro hos Huawei

Huawei AppGallery

Den velkjente utestengingen av Huawei fra Google sine apper, inklusiv Play Store har åpenbart ført til at Huawei har blitt trigget til å skyte fart på sin egen App store. Eller Huawei AppGallery, som det heter. Aner vi mottoet: If you can`t joint them, beat them?

Richard Yu brukte mye tid på å vektlegg fremveksten av Huawei AppGallery, og presenterte det som et av de tre store, ved siden av Play Store og Apple Store. Dette er åpenbart Huawei sin strategi for å overvinne utestengingen fra Google sin verden, og en åpenbart riktig og nødvendig strategi. Det satses mye på at AppGallery skal vokse fort, blant annet ved å legge godt til rette for utviklere. I begynnelsen av mars vil Huawei i Norge arrangere et pressetreff for å fortelle om satsingen og utviklingen av AppGallery.

På en annen side vektla også Richard Yu det gode samarbeidet Huawei har hatt med Google de 10 siste årene, og ønsker åpenbart at dette samarbeidet skal gjenopptas. Hvem vet hva som skjer etter valget til høsten…

Les mer om AppGallery hos Huawei

Laptop

Tre laptop-modeller ble presentert på dagens lansering. Toppmodellen Huawei MateBook X Pro er en oppdatering av modellen med FullView som ble lansert i 2018, og kommer i to versjoner. Ultra FullView-skjermen er et 13,9 tommer LTPS-panel som støtter opp til 3K oppløsning (3000x2000). Matbook X Pro kommer i to versjoner, med pris på hhv 17.999,- og 19.999,-.

I motsatt ende av skalaen ble de to moderat prisede MateBook D14 og MateBook D15 lansert. Integrert fingeravtrykkleser i powerknappen er en fiks løsning som legges merke til.

Les mer om Matebook X Pro hos Huawei

Les mer om MateBook D14 hos Huawei

Les mer om MateBook D15 hos Huawei

Oppdatert 27.02.2020

Dagen etter at denne artikkelen ble publisert ble Huawei sin Keynote lagt ut på Youtube. Vi legger den ut her, og gir spesielt interesserte mulighet for å se den.

Last modified on Thursday, 27 February 2020 06:32
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.