Saturday, 24 October 2020 16:11

Huawei produktlansering. Del 1 - vi starter med dessertbordet

Written by

 Torsdag 22.10 avholdt Huawei høstens andre store produktlansering, under mottoet Leap Further Ahead. Og denne gangen var det nye flaggskipmobiler i Mate 40-serien som var hovedretten. Men for oss som lever for lyd var det kanskje det rikholdige dessertbordet som var aller mest interessant.

Den 10. september hadde Huawei den første av høstens store produktlanseringer, der tre av produktene var lydprodukter. Vi skrev om denne lanseringen, og publiserer en test av to av disse i nærmeste fremtid. Det er den spektakulære trådløse høyttaleren Sound X, og de nye flaggskip-ørepluggene FreeBuds Pro.

Sist torsdag var det De nye flaggskipmobilene i Mate 40-serien som dominerte sendingen. Og for å være helt ærlig kom de supplerende produktene som en fullstendig overraskelse, selv om en fugl hvisket i forkant at det skulle komme noen overraskelser på dessertbordet. Men hva dette var hadde visste vi ingen ting om. Og siden vi kommer med en egen nyhetsartikkel om Mate 40-serien, skal vi her rette oppmerksomheten mot de andre produktene, der tre-fire av dem er lydprodukter med svært varierende fasong….

Tre - fire nye lydrelaterte produkter

Det forholdet at Huawei nå er så til de grader på hugget når det gjelder både lydprodukter og andre produkter i sitt økosystem understreker at Huawei ser det som viktig å ha en stor bredde i sin portefølje. Og Richard Yu fremhevet på slutten av den digitale lanseringen at den siste tiden har vært krevende for Huawei på grunn av USA sin blokkering av selskapet.

De tre nye lydproduktene som ble lansert var den trådløse høyttaleren Sound, som ikke må forveksles med Sund X. Videre ble Huawei sine første trådløse over-ear hodetelefoner med navnet FreeBuds Studio lansert. Og også 2. generasjon av Huawei sine briller med integrerte hodetelefoner. Og sannelig er den aller grommeste smartklokken til Huawei også blant annet et lydprodukt…

Huawei Sound

Denne nye trådløse høyttaleren kan lett gå under radaren i en hektisk nyhetshverdag. For den er til forveksling lik storebror Sound X som vi har inne til test, og som ble offisielt lansert i september, selv om det har vært pre-ekko i et halvt års tid. Og selvfølgelig er også navnelikheten med storebror påfallende også for nykommeren Huawei Sound.

Og naturligvis bygger også Sound på det fruktbare samarbeidet med franske Devialet. Dette innebærer at også lillebror bygger på Push-Push teknologi i bassen, og Devialet sin SAM 2.0 teknologi. Huawei hevder endog at lillebror skal ha en fyldigere bassgjengivelse, til tross for en betydelig lavere pris.

Også Space-teknologien fra Devialet er implementert i den nye Sound. Dette innebærer at du får en 360-graders lydspredning, et forhold du kan lese mer om betydningen av i vår test av Sound X i løpet av kort tid.

Tilkoblingsmulighetene blir faktisk utvidet i Sound i forhold til Sound X. De har begge Bluetooth og WiFi med UPnP, men Sound får i tillegg mulighet for analog tilkobling via en 3,5mm AUX-inngang.

Huawei fremhever også at Bluetooth-formatet LDAC gir overføringsbåndbredde på inntil 990 kbps i teoretisk verdi, som er det tredoble av vanlig Bluetooth. LDAC er en konkurrent til Qualcomm sin aptX-HD/aptX Adaptive.

Det er foreløpig ikke kjent når Huawei Sound blir tilgjengelig i Norge, eller hva den norske prisen blir, Men basert på lanseringsprisen i Euro er det fristende å anta at også den norske prislappen blir i nærområdet til 2/3 av prisen for Sound X.

Les mer om Sound hos Huawei

 

Huawei FreeBuds Studio

Hvis du er en av dem som følger godt med på ryktebørsen får du gjerne noen assosiasjoner til navnet FreeBuds Studio. For det har lenge versert rykter om at Apple har et par trådløse over-ear hodetelefoner på gang, og ifølge de samme ryktene skal navnet på disse være AirPods Studio. Mange forventet at Apple sine hodetelefoner skulle bli lansert i iPhone 12-lanseringen forrige uke, men det slo ikke til.’

På dette punktet kom altså Huawei Apple i forkjøpet. For litt over et halvt århundre siden var det en morfar som hadde dette som en av sine favorittvitser: «Det er helt i orden at du tråkker i mine fotspor, men jeg hadde satt pris på om du ventet til jeg har gått ut av dem selv…» Den handlet neppe om Apple og Huawei, for i dette tilfellet har ikke Apple engang trådt ned i sine egne fotspor først.

FreeBuds Studio har selvfølgelig ANC som en av sine aktive, og har tre ulike modus i støykanselleringen. Og selv om dette er de første hodetelefonene fra Wuawei, har de allerede en verdifull fartstid i utviklingen av støykansellering i sine trådløse øreplugger. Vi har opplevd tre ulike generasjoner av disse i FreeBuds 3, FreeBuds 3i og de ferskeste FreeBuds Pro som er inne til test nå. Og det har vært en markant forbedring innen ANC for hver modell, der sistnevnte flaggskipmodell direkte imponerer også i støykanselleringen. Det er et godt utgangspunkt for hodetelefonene FreeBuds Studio. På disse modellene er det en sensor som registrerer hvilket lydmiljø du befinner deg i, og kan skifte automatisk mellom tre ulike modi. Huawei kaller dette Intelligent Dynamic ANC.

Det er også en bevissthetsmodus og talemodus kalt Hear-through Mode, noe tilsvarende det som på andre modeller kalles Awarenessmode og som gir mulighet for å følge med og føre en samtale med hodetelefonene på.

Også mobilsamtaler skal være ekstra godt ivaretatt i forhold til støykansellering. Huawei har lagt inn 6 mikrofoner til dette formålet, der fire er orientert utover, og to inn mot øret for å eliminere støy ved sterk vind.

De nye hodetelefonene har firelags drivere i polymer på 40mm, og øreklokker med mål på 65*42mm skal gi muligheter for en god passform. Øreputene er laget i proteinlær, og ifølge Huawei skal de gi både god komfort og god lydisolasjon.

Oppgitt frekvensrespons er 4Hz – 48kHz, og Huawei støtter seg på en ny L2HC-codec. Oppgitt spilletid er opptil 20 timer med støykansellering aktivert, og 24 timer hvis den er avslått. En hurtiglading gir mulighet for å lade i bare ti minutter for å oppnå 5 timer musikkavspilling med støykansellering, og 8 timer uten.

FreeBuds Pro har mulighet for samtidig tilkobling til 2 enheter via Bluetooth. Dette gir store bruksmessige fordeler, og gjør at du for eksemplet kan lytte til musikk fra laptoppen, og automatisk bytte til å ta imot innkommende telefonsamtale fra mobilen.

Vi vet ikke når FreeBuds Studio blir tilgjengelig i Norge, men basert på lanseringspris i Euro forventer vi at det blir en norsk pris som gjør at den er konkurransedyktig i forhold til andre trådløse premuim hodetelefoner med ANC.

Les mer om FreeBuds Studio hos Huawei

Gentle Monster – Huawei Eyewear II

Under den store lanseringen av P40-serien til Huawei tidlig i vår ble også en ny solbrilleserie forsiktig omtalt. Den hadde navnet X Gentle Monster Sunwear, men vi har ikke sett noe særlig til denne første serien i Norge enda, men nå har Huawei lansert 2. generasjon. Og igjen er dette et eksempel på at Huawei velger å inngå samarbeid med desiderte tungvektere innen de kategoriene de skal gå inn i, som de har gjort tidligere med hhv Leica og Devialet. Gentle Monster er en veletablert premium brilleprodusent, så Huawei har sluppet å oppfinne brillene på ny.

Denne gangen er det mange ulike modeller, og det omfatter både solbriller og briller med vanlig glass. Sistnevnte i motsetning til første generasjon, og er nok en av grunnene til at navnet er endret fra Sunwear til Eyewear.

Huawei Eyewear II har avansert touchkontroll på brillestangen for styring av lyden, og det er fristende å anta at denne funksjonaliteten er hentet fra ørepluggene EarPods Pro. Det er ellers lovende for lyden at størrelsen på driverne er økte med 100% i forhold til forrige modell.

Eyewear støtter Bluetooth versjon 5.2, og AV-synkronisering skal være god. Det vil sikre minimal tidsforsinkelse, f.eks ved spill på mobil enhet.

Brillene kommer med et etui med lading, tilsvarende det som er vanlig for trådløse øreplugger.

Det er foreløpig ukjent om- og eventuelt når Huawei Eyewear II kommer til Norge. Du kan lese mer om Eyewear II hos Huawei

Porsche Design Huawei Watch GT 2

Huawei har hatt et samarbeid med Porsche Design i lengre tid. Det har tidligere bestått av spesiellt eksklusive versjoner av Huawei sine flaggskipmobiler, men nå introduseres dette også for smartklokke.

Porsche Design Huawei Watch GT 2 bygger videre på Watch GT 2 Pro som ble lansert i september, men er en enda mer eksklusiv modell. Glass i Saphire og Titan hus er videreført, men den eksklusive reimen som også er i titan er ny.

Med denne nye flaggskipklokken har Huawei sammen med Porsche Design lansert et produkt som blir vanskelig å matche når det gjelder eksklusivitet og design på smartklokker. Og for ordens skyld påpeker vi at også Porsche Design Huawei Watch GT 2 gjengir lyd - dermed er alibiet i orden…

Les mer om Porsche Design Huawei Watch GT 2 hos Huawei

Følg også med på nyhetsartikkelen om de nye flaggskipmobilene i Mate 40-serien 

Du kan se hele den digitale produktlanseringen her:

Last modified on Friday, 27 November 2020 10:36
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.