Thursday, 05 November 2020 18:36

Micro iDSD Signature - ny DAC og hodetelefonforsterker fra iFi Audio

Written by

iFi Audio har lansert en ny kompakt DAC som samtidig er en fullblods hodetelefonforsterker. Micro iDSD Signature tar opp tråden etter Micro iDSD.

iFi Audio har produsert kompakt HiFi siden 2012, og har etablert seg som en velrenommert leverandør av produkter med god ytelse og høy valuta. De har hovedkvarter i Southport i England, rundt tre kvarter nord for Liverpool. Og iFi har også etablert to avdelinger i USA, både på østkysten og på vestkysten.

Micro iDSD Signature

Ingen som kjenner produktlinjen til iFi Audio blir overrasket over designet til Micro iDSD Signature. Denne særpregede profilen på tverrsnittet er en gjenganger på produktene til iFi i de kompakte Micro- og Nano-seriene.

Micro iDSD Signature er en videreføring av Micro iDSD som ble lansert i 2014, og den litt mer påkostede Micro iDSD Black Label. Micro iDSD har igjen avlet den mindre Nano iDSD som Ole Petter testet for drøyt tre år siden. Felles for alle disse er at de har batteridrift via et oppladbart batteri, noe som ikke bare gjør at det legges til rette for å benytte disse apparatene når du er på farten, men batteridrift blir også frontet som et potensiale for renere lyd ved stasjonær bruk. Spilletid er inntil 12 timer med batteridrift.

Inne i Micro iDSD Signature finnes det to Burr Brown DAC-chiper i «interleaved» konfigurasjon. Det at DACen har to par med differensial-signal pr. kanal hevder iFi resulterer i lavere støygulv, forbedret kanalseparasjon og bedre musikalsk detaljering og mikrodynamikk. DACen er i stand til å håndtere PCM opp til 768kHz, DSD 512 og MQA. Og både PCM og DSD beholdes bit-perfect.

Jitter påstås eliminert i en jitter-utryddingsteknologi i det digitale maskineriet. Dette inkluderer iFi sitt GMT (Global Master Timing), femto-klokke og et intelligent minnebuffer.

Et digital filter kalt GTO er en forkortelse for Gibbs Transient optimized, og gir mulighet for å konfigurere det digitale filteret etter egen preferanse. Det inkluderer Standard, Minimum Phase og Bit-Perfect for PCM-filer, og Standard Bandwidth, Extended Bandwidth og Extreme Bandwidth for DSD.

Også forsterkerdelen har tilpasningsmuligheter, med Normal, Turbo og Eco. På toppen av dette kommer iEMatch-teknologi som justerer utgangsnivå, og XBass+ og 3D+ som kan tweake lyden ytterligere.

Micro iDSD Signature har en S/PDIF-inngang og en USB-A. Av utganger er det i tillegg til et sett med par RDA-utganger både en 6,3mm jack, og en 4,4mm balansert hodetelefonutgang.

Pris i Norge er satt til kr. 8.000,-

Les mer om Micro iDSD hos iFi Audio

iFi importeres til Norge av Audio Aktøren

 

Last modified on Saturday, 07 November 2020 18:05
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Latest from Karl Erik Sylthe