Saturday, 15 July 2017 21:34

TEST: Ifi nano iDSD Featured

Written by

Liten, vellydende og anvendelig - kombinert DAC, hodetelefonforsterker og forforsterker i nanoformat.

Interessen for hodetelefoner er stigende. De store kjente produsentene lanserer stadig flere nye modeller, og ferske produsenter både av hodetelefoner og ditto forsterkere popper opp. Den engelske produsenten Ifi har etterhvert gjort seg bemerket seg med en pen portefølje av produkter som spenner fra «USB-rens», «strøm-rens» via til høyverdige USB-kabler til hodetelefonforsterkere og DA-konvertere. Pluss litt til. Som for eksempel en fullformat rørforsterker i retrostil med tilhørende høyttalere. 

 

 

Produktene i Micro- og Nano-serien er spunnet over samme designmessige lest; ekstrudert aluminium, minimale mål og solid fysikk. «Nano» representerer de minste produktene i fysisk størrelse med en rekke avleggere hentet fra Micro serien. Eksempelvis er nano iDSD avlegger av micro iDSD, som er dyrere og har noen flere fasiliteter. Jevnt over er hodetelefonforsterkere bare egnet som hodetelefonforsterkere. Forsterker/DAC, volumkontroll, en jackutgang, og det er det. Det er i denne sammenheng Ifi IDSD-Nano skiller seg ut ettersom den også kommer med RCA utganger samt en SPDIF coax. I praksis kan du derfor både plugge iDSD i telefonen din såvel som rigge den til hjemme i stuen. Bruke Coax til AV-receiveren eller benytte den som ren forforsterker koblet til effektforsterker eller dra et par aktive høyttalere. Mulighetene er mange. 

Nano representerer per i dag verdens minste portable DAC som avspiller alle formatene - PCM, DSD og DXD. PCM 16/44kHz (opp til 32/384kHz), Quad-Speed DSD opp til 11.2/12.4MHz og DXD opp til 384kHz. Shipsett fra Burr Brown lover kvalitet. Klokken kommer fra AMR og er bygget opp til militærstandard. Digital jitter hevdes å være så godt som eliminert. Nano iDSD veier kun 163 gram og måler snåle 106 (L)x 67(B) x 28 (H) mm. Den kommer med innebygget ladbart litium polymer batteri som lades via USB og med driftstid på 10 timer, noe avhengig av volum. Volumkontrollen har en overraskende silkemyk og tett gange. Svært robust fysikk tettpakket med audiofilt snacks, med andre ord.

 

 

Lytteinntrykk

Harmonisk informativ og velproporsjonert. Svært naturtro gjengivelse av klingende akustisk instrumenter, med god beskrivelse av instrumenters særegne harmoniske spektrum.

Transientresponsen er svært god og rytmiske instrumenter fremstilles med høy grad av autentisitet. Lyder varmt, saftig, rikt og fritt. Aldri tørre eller mekanistiske lydtendenser i noen retning uansett musikksjanger. Er du av dem med så pass veltrente ører at du reagerer instinktivt på ulike jitterfenomen virker disse til å være tørket bort. Dominerer akustisk musikk repertoaret ditt vil det overraske meg om du finner bedre lydende DAC kombinert hodetelefonforsterker i denne prisklassen. 

 

 

Konklusjon

Hodetelefonforsterker, høyverdig DA-konvertering, analog RCA og digital COAX utgang kombinert i svært kompakt, elegant og solid kabinett. Verdens minste enhet med så pass bredt bruksområde. Kan med fordel anvendes av publikum med lang lytterfaring, slank lommebok og preferanse for akustiske musikkinstrumenter. Solid anbefaling!

 

 

Importør: Norsk Hi-Fi Center og Audioaktøren

Read 6713 times
Ole-Petter Langfeldt Steen

Seniorskribent

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.