Monday, 28 December 2015 08:50

Discovery II – ny HighEnd stativhøyttaler fra Wilson Benesch

Written by

Wilson Benesch lanserer en ny høyttaler som avløser den drøyt 10 år gamle Discovery. Discovery II har et helt nytt designkonsept.

 

 

 

Et godt stykke nord i England finner vi Wilson Benesch, i nordkant av byen Sheffield. De har produsert HiFi siden 1989, og er mest kjent for sine høyttalere i tillegg til platespillere og armer.

Stativhøyttaleren Discovery ble lansert for godt over 10 år siden, og skilte seg ut fra stativhøyttalere flest ved å være en 3-veis konstruksjon. Dette gjelder også for arvtakeren Discovery II, som lanseres i disse dager. Eller kanskje det er mest korrekt å kalle det en 2½-veis konstruksjon.

 

 

Det helt særegne med denne konstruksjonen er at den har en Isobaric-konstruksjon plassert på undersiden av kabinettet. Dette er en enhet med to drivere, og Wilson Benesch kaller den Tactic II – Isobaric Drive System. Over dette sitter mellomtone/bass-enheten Tactic II og en 25mm diskantenhet. Delefrekvensene er på hhv 500 og 5.000 Hz.

Følsomheten til Discovery II er oppgitt til 89dB, som er noe over middels for en stativhøyttaler. On-axis frekvensrespons er oppgitt til 43-30.000 Hz +/- 3dB.

Det er også en ganske unik løsning for høyttalerterminaler på Discovery II. Og da siktes det ikke til at det er biwiringsterminaler, men det unike er at disse er plassert nederst på høyttalerstativene.

 

 

Wilson Benesch importeres til Norge av Pilar Audio i Asker.

Les mer om Discovery II hos Wilson Benesch.

 

 

 

 

 

Last modified on Monday, 28 December 2015 12:27
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.