Tuesday, 10 November 2015 17:55

Sonos Trueplay tilgjengelig nå!

Written by

 

Sonos sitt romkorreksjonsystem Trueplay ble offentliggjort tidligere i høst. Nå er dette systemet tilgjengelig i form av en softwareoppdatering for alle.

 


 

I slutten av september skrev vi om både den nye toppmodellene av streaminghøyttalere Play: 5, og det helt nye innovative romkorreksjonsystemet Trueplay. Vi har allerede hatt et par Play:5 på test noen uker, sammen med en Beta-versjon av Trueplay, og vil publisere en test i løpet av kort tid.

Nå er altså Trueplay tilgjengelig for alle nye- og eksisterende brukere som gratis programvareoppdatering. Les pressemeldingen Sonos har sent ut i sakens anledning:

 

 

Fra og med i dag er Trueplay tilgjengelig for alle Sonos eiere. Oppdateringen er gratis via Sonos appen, og betyr at millioner av Sonos eiere rundt om i verden vil være i stand til å kalibrere og finjustere sine høyttalere uten komplisert utstyr eller spesielle ferdigheter.

Trueplay betyr at en Sonos-høyttaler i utgangspunktet kan plasseres hvor som helst og fortsatt høres fantastisk ut.

Trueplay bruker Sonos appen og mikrofonen fra en iPhone eller iPad, og en spesiell tone som spilles fra den gjeldende høyttaleren. Trueplay analysere den akustisk profilen som gjelder for det aktuelle rommet for å finne ut hvor lyden spretter av vegger, møbler, vinduer og andre overflater. Sonos skreddersyr deretter lyden på en intelligent måte, og hele prosessen tar ikke mer enn et minutt. Lydprofilen endres nøyaktig så lite eller mye som trengs for å skape den rette lyden for rommet. Lytteren kan alltid være trygg på å få best mulig lyd.

Trueplay fungerer med både den gamle og den nye Play:5, Play:3 og Play:1. 

Over tid, vil også ytterligere Sonos høyttalere få Trueplay funksjonalitet.

 

 


Last modified on Tuesday, 10 November 2015 18:25
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.