Tuesday, 08 December 2020 15:52

Sonos hjemmekino utvider repertoaret

Written by

Sonos tar et nytt steg over i de voksnes rekker. Og da er det selvfølgelig hjemmekino vi snakker om, for i øvelsen strømmehøyttalere har de vært på toppen av pallen siden tidenes morgen.

Sonos lanserte sin trådløse subwoofer allerede i 2012. Eller Sonos Sub blant venner. En populær makker til de minste satellittene Play:1 i mono- eller stereokonfigurasjon. Eller til Playbar som kom året etter.

Det har rent en del vann i havet etter den tid, og Sonos har satset stadig tyngre på hjemmekinofronten. Vi testet den litt unike Playbase med godt resultat for godt over tre år siden, og en vakker dag i mai lanserte Sonos sin helt nye Arc, en lydplanke med støtte for Dolby Atmos. Da begynner vi for alvor å snakke hjemmekino. Vi har ikke hatt mulighet for å prøve denne selv enda, men har registrert at den har høstet mye anerkjennelse rundt omkring.

Sonos SUB x2

I dag har vi mottatt en melding fra Sonos om at de har tatt et nytt skritt inn i den seriøse avdelingen for hjemmekino. For hardcore hjemmekinoentusiaster har gjerne to subwoofere i oppsettet sitt. Fordelen med dette er ikke bare muligheten for mer bass, men også at det åpner for en individuell plassering av de to subbene der du lettere kan eliminere rommets egenresonans i bassområdet.

Med en oppgradering av S2 appen som skal komme i løpet av dagen åpnes det for bruk av to subwoofere i et Sonos-oppsett. Men det er et par forutsetninger som må oppfylles. Den første er at oppsettet må inneholde en Sonos Arc, Beam, Playbar, Playbase eller Amp.

Den andre forutsetning er at en av subbene er en Sonos Sub (3.gen). Denne vil ha tilstrekkelig prosessorkraft til å være hjernen blant subbene.

Sonos melder at det har vært en stor etterspørsel blant kundene etter støtte for to subwoofere, og nå er det altså oppfylt.

Veil. pris for en Sonos Sub 3.gen er kr. 7.999,-. 

Les mer om Sub 3. gen. Hos Sonos.

 

Last modified on Wednesday, 10 March 2021 15:24
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.