torsdag, 18 mai 2017 13:26

SE-MONITOR 5 – ny lukket hodetelefon i HighEnd segmentet fra Pioneer.

Skrevet av

 

 

 

Pioneer lanserer en ny HighEnd hodetelefon, med teknologi fra toppmodellen SE-MASTER 1. Den nye modellen heter SE-MONITOR 5, og skal være på plass i Juni.

 

SE-MONITOR 5 henter mye av teknologien fra flaggskipet SE-MASTER 1, som vi skrev om da den ble lansert for to år siden. Den er lukket, og er forberedt for både balansert- og ubalansert tilkobling. Sistnevnte aspekt gjør at den er spesielt godt egnet for å kombineres med den bærbare HighRes-spilleren XDP-30R, som er på vei inn for test. Den har også den nokså uvanlige egenskapen at den er forberedt for balansert tilkobling av hodetelefoner.

 

Driverelementer

SE-MONITOR 5 har et 50mm element som dekker hele frekvensområdet. Elementet er bygget i nanofiber av cellulose, fremstilt av høyraffinert organisk tremasse. Hodetelefonen har et kabinett som Pioneer hevder er optimalisert for å gi en minimering av resonanser i gjengivelsen. Her er dobbeltkammer med ventilerte delkamre en del av oppskriften.

 

 

 

 

 

Komfort

Bøylene på SE-MONITOR 5 består i likhet med flaggskipmodellen av lette, men stive hovedbøyler i en legering av duraluminium. Og for å sikre komforten har Pioneer benyttet det samme 3D-materialet av formet minneskum benyttet for hodeputene. Det leveres med utskiftbare puter i velurstoff og kunstskinn.

Følsomhet er oppgitt til 99dB, og impedansen er 40ohm.

 

 

 

Pioneer SE-MONITOR 5 får en veil. Pris på kr. 9.998,-, og vil være tilgjengelig fra juni 2017.

 

Les mer om SE-MONITOR 5 hos Pioneer.

Sist redigert fredag, 19 mai 2017 12:26
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.