søndag, 04 juni 2017 09:24

N-50AE og N-70AE - nye streamere i toppklassen fra Pioneer

Skrevet av

Pioneer lanserer nye streamere i øvre sjikt. De nye modellene er N-50AE og N-70AE, og supplerer lillebror N-30AE.

I fjor lanserte Pioneer nettverksspilleren N-30AE. Nå supplerer Pioneer med to større modeller – streamerne N-50AE og N-70AE. Det er ikke særlig dristig å anta at disse vil erstatte hhv N-50A og N-70A.

 

Pioneer N-50AE

Dette er den rimeligste av de to nye modellene, og har en rekke interessante spesifikasjoner. Støtte for strømmetjenestene Spotify, TIDAL og Deezer suppleres av nettradiotjenesten TuneIn. Interessant er det også at N-50A har innebygget støtte for både Chromecast Audio og Apple AirPlay.

Trådløst multirom er også på plass i N-50A. Her dreier det seg selvfølgelig om FireConnect™, Pioneer og Onkyo sitt felles system for trådløs multirom.

N-50A har støtte for tilkobling av ekstern harddisk, som muliggjør streaming av ditt eget musikkbibliotek uten bruk av PC eller NAS. Skulle du likevel ønske å streame trådløst, har denne streameren innebygget dual band Wi-fi med støtte for både 5 og 2,4 GHz.

En av godbitene på denne streameren er et 3,5-tommer stor fargedisplay. Den gir mulighet for å vise GUI, men også Cover art på en del filtyper. I tillegg til navigering via LCD-displayet kan benytte Pioneer sin nye Remote App for iOS og Android.

 

 

Pioneer N-70AE.

Dette er den nye toppmodellen av streamere fra Pioneer. I tillegg til alle egenskapene fra N-50AE er Pioneer N-70AE en åpenbart mer påkostet modell, med flere separate strømforsyninger og innvendig skjermet kabinett for de ulike avdelingene. Den har også aluminium sidepanel I tillegg til front I aluminium.

DACen I N-70AE er en mer påkostet variant, der det er en 8-kanals variant av ESS SABRE32 Ultra DAC. Vi finner også en hodetelefonforsterker I toppmodellen, der det benyttes TPA6120 fra Texas Instrument.

For noen vil det være viktig at N-70AE har balanserte utganger. Og sammen med en matchvekt på over 11kg er dette med på å definere Pioneer N-70AE inn I HighEnd segmentet.

 

Veil. pris N-50AE: 9.998,-

Veil. pris N-70AE: 13.998,-

 

Les mer om N-50A og N-70A hos Pioneer.

 

 

Sist redigert tirsdag, 06 juni 2017 11:18
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.