onsdag, 20 mai 2020 18:20

Tuner 2 og Tuner XL – to nye reiseradioer fra JBL

Skrevet av

JBL har lansert to nye reiseradioer i dag. Den ene erstatter JBL Tuner, mens den andre er en helt ny modell.

Mange av oss får et litt sløret og nostalgisk blikk når vi hører ordet reiseradio. Og for oss som vokste opp på 60-tallet og startet tenårene rett før vi rundet 70-tall får vi gjerne assosiasjoner til Radionette Kurer og Tandberg sine reiseradioer. Eller kanskje til B&O sine smale reiseradioer fra 70-tallet? Javel, vi får bare innse at det er andre tider nå. Blåtann har tatt over og FM er over for denne gang…

Men den moderne reiseradioen er slett ikke død. Det er bare andre aktører som har tatt over, og utseendet er ikke til å kjenne igjen fra de  gamle reiseradioene fra den gangen da tiden var ung, og det var vi også. Og selv om Blåtann har gjort sitt inntog i de portable enhetene, er det fremdeles noen som holder på radiodelen i tillegg. Både DAB og FM, selv om sistnevnte ikke får gjort så stor nytte i Norge for tiden.

JBL lansert reiseradioen JBL Tuner for et par år siden. Det var en kombinert DAB/DAB+/FM-radio og blåtannhøyttaler. Den mingler ubesværlig med JBL sine rene blåtann-høyttalere, og har et utseende som gjør at den ikke stikker seg ut i et selskap sammen med en kollegaene JBL Flip og Charge.

JBL Tuner 2

I dag melder JBL om at denne reiseradioen blir fornyet til sommeren. Tuner 2 blir både kraftigere og forbedret på flere områder. Batteritiden øker fra 8 til 12 timer, og designet får en ny sommerfrisyre, med et mye større og mer lettlest display. JBL hevder også at lyden blir bedre i den nye modellen.

Tuner 2 er fremdeles i stand til å spille både DAB og FM, selv om sistnevnte er satt på vent i Norge til noen kommer på bedre tanker igjen. Og med blåtann kan du spille musikk fra Spotify og TIDAL fra mobilen.

Skulle du ønske å ta med JBL Tuner 2 til stranden eller bassenget er det borget for et bekymringsfritt opphold. Med IPX7 har Tuner 2 samme klassifisering som JBL Boombox 2, som vi skrev om for et par uker siden.

JBL Tuner XL

Tuner XL er en helt ny reiseradio fra JBL. Den er vesentlig større enn Tuner 2, og har også et annet og mer høyreist design. Den har ellers de samme egenskapene som Tuner 2, men spilletiden er økt til 15 timer før den må få påfyll. Og også Tuner XL har IPX7-sertifisering, som tilsier at den tåler vann ned til 1 meters dybde i inntil 30 minutt.

Designet på Tuner XL har en formfaktor som gjør at det kanskje er minst like nærliggende å tenke seg en bruk innendørs som utendørs, der den mer ungdommelige Tuner 2 har et mer naturlig domene.

Radioen i begge modellene har forhåndslagring av 5 stasjoner.

De nye modellene skal være tilgjengelig i juni.

Veil pris for JBL Tuner 2 er kr. 1.000,-

Veil pris for JBL Tuner XL er kr. 1.500,-

Les mer hos JBL

Sist redigert onsdag, 20 mai 2020 18:37
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.